Nico Horta gaat voor spektakel zorgen bij Glory 92: 'Mensen zullen na de wedstrijd heel anders over mij praten'
Nico Horta. © Sportnieuws.nl en Giovanni Tjin

Nico Horta gaat voor spektakel zorgen bij Glory 92: 'Mensen zullen na de wedstrijd heel anders over mij praten'

17:31, 17-05-2024 / Laatste Update: 20:32, 17-05-2024

In aanloop naar Glory 92 sprak Sportnieuws.nl met nieuwkomer Nico Horta, die het zaterdag moet opnemen tegen de nummer twee Levi Rigters. Naast het gevecht tussen Horta en Rigters, zal ook Donovan Wisse zijn wereldtitel verdedigen tegen Ulric Bokeme. Hoewel Horta debuteert, is hij vol vertrouwen.

Nadat Jahfarr Wilnis zich afmeldde, moest Glory op het laatste moment op zoek naar een nieuwe tegenstander voor Levi Rigters, en daar meldde zich Nico Horta. Een onbekende vechter voor veel mensen, maar hij gaat er zeer rustig mee om. "Het voelt goed, het is nieuw en spannend, maar wel leuk", vertelt Horta in een interview met Giovanni Tjin van Sportnieuws.nl. De Rotterdamse vechter voelt geen extra druk omdat hij meteen tegen de nummer twee staat. "Het is vechtsport, alles kan gebeuren."

Een hele tijd geleden kwamen de twee vechters elkaar tegen in de B-klasse, en nu staan ze als zwaargewichten tegenover elkaar als één van de hoofdacts van de avond. De acrobatische kunstjes van Rigters zijn Horta bijgebleven. "Hij houdt van die gekke stoten. Zo lang ik daar op voorbereid ben, dan kan ik daar niet of minder snel door verrast worden."

Spektakel bij Glory 92

Met Big Sexy heeft Kaapverdië een tweede vechter in Glory zitten, naast lichtzwaargewicht Luis Tavares, al komt laatstgenoemde uit voor Nederland. Horta en Tavares kennen elkaar ook goed en ze hebben ook vaak samen getraind. Als echte Rotterdammer hoopt Horta de steun van zijn stad te krijgen, helemaal omdat het gevecht zal plaatsvinden in Ahoy.

Glory 92 gaat hoe dan ook voor spektakel zorgen waar de kijker wellicht verrast kan worden. Horta is er in ieder geval van overtuigd dat er veel reuring zal ontstaan na het gevecht tussen hem en Levi Rigters. "Ik kom echt wel met verrassingen en mensen zullen nu heel anders over mij praten dan na de wedstrijd", voegt Horta daar tot slot aan toe