UFC-vechter geeft fan keiharde stomp tijdens walk out naar de kooi: 'We zullen wel aangeklaagd worden'
Arman Tsarukyan op UFC 300 © GettyImages

UFC-vechter geeft fan keiharde stomp tijdens walk out naar de kooi: 'We zullen wel aangeklaagd worden'

08:04, 15-04-2024 / Laatste Update: 08:50, 15-04-2024

Arman Tsarukyan pakte zaterdagnacht op UFC 300 de grootste overwinning uit zijn carrière door Charles Oliveira te verslaan. De Armeen had echter al voor hij de kooi instapte zijn eerste klap al uitgedeeld. Tsarukyan ging op de vuist met een fan.

De beelden van de schermutseling tussen Tsarukyan en een fan gingen na het evenement viraal via social media. Het is niet te zien waarom de Armeen een tik uitdeelt, maar volgens geruchten zou de supporter zijn middelvinger opgestoken hebben naar de vechter en hem hebben aangeraakt. Tsarukyan was hier duidelijk niet van gediend en deelde een snoeiharde tik uit aan de fan, daarna liep hij rustig verder naar de kooi alsof er niets aan de hand was.

Overwinning

De klap zorgde er niet voor dat Tsarukyan zijn concentratie verloor. De Armeen rekende in drie rondes af met voormalig lichtgewichtkampioen Charles Oliveira. Tsarukyan won uiteindelijk op split decision van de Braziliaan, maar op zijn zege was niets af te dingen. De Armeen is nu waarschijnlijk de volgende die mag vechten voor de lichtgewichttitel. Dat zal hij doen tegen Islam Makachev of Dustin Poirier, aangezien die twee in juni vechten voor het kampioenschap.

'Aangeklaagd'

UFC-baas Dana White werd na afloop van het evenement gevraagd naar de situatie rond Tsarukyan. De Amerikaanse beleidsbepaler leek zich niet echt druk te maken om de situatie. "Je moet ook niet over die hekken hangen en vechters vastpakken als ze naar de kooi lopen. Deze gasten zitten vol adrenaline. We zullen wel aangeklaagd worden, maar daar zullen we maandag naar kijken."