'Uitkomsten onderzoek incident Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik blijven geheim'
Dé vechtpartij tussen kamp Verhoeven en kamp Ben Saddik. © ANP

'Uitkomsten onderzoek incident Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik blijven geheim'

09:20, 04-04-2024 / Laatste Update: 12:36, 04-04-2024

De uitkomsten van het onderzoek naar het incident tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik worden waarschijnlijk niet met de buitenwereld gedeeld. De Belg met Marokkaanse roots probeerde vorige maand na de halve finale van de Glory Grand Prix tussen Verhoeven en Nabil Khachab een trap uit te delen aan de de Nederlander. Glory stelde daarop een onderzoek in.

Het onderzoek loopt nog, maar volgens Vechtsportinfo zullen de uitkomsten niet naar buiten worden gebracht. Het is overigens niet Glory zelf, maar de V.O.N. (Vechtsport Organisatie Nederland) die vervolgens over eventuele straffen gaat.

Alex Engelhardt, voorzitter van de V.O.N., heeft zelf aangegeven dat de resultaten niet met de buitenwereld worden gedeeld. "Het onderzoek is nog gaande. Als deze is afgerond worden de bevindingen intern gehouden", citeert de site hem.

Onderzoek loopt al enige tijd

Glory maakte de dag na het incident in een statement bekend dat het onderzoek doet naar het moment. De kickboksorganisatie liet toen nog weten dat er snel een uitkomst zou zijn en dat de straffen dan ook bekendgemaakt zouden worden.

Het incident

Ben Saddik was niet als deelnemer aanwezig bij het achtmanstoernooi, maar was er wel om de Marokkaanse vechter Nabil Khachab te steunen. Khachab vocht in de halve finale tegen Verhoeven en verloor. Daarna ontstond er chaos in de ring, waarbij Ben Saddik probeerde een trap uit te delen aan Verhoeven.

"Iemand in zijn hoek ging heel tof lopen doen", reageerde Verhoeven bij Videoland. Met die 'iemand' doelde hij op Ben Saddik. "Gaat-ie nog een hoge trap geven, terwijl hij ziet dat hij mij nooit kan rake Ik walg van dit soort gedrag, ik walg er écht van."

Fans wilden Ben Saddik

Fans hadden Ben Saddik wel graag gezien. Nordine Mahieddine zou eigenlijk deelnemen, maar haakte af. Glory zette een poll online wie de vechtsportliefhebbers graag als vervanger wilden zien en Ben Saddik kreeg veruit de meeste stemmen. Toch werd hij niet de vervanger van Mahieddine.

Er was veel onduidelijkheid over waarom Ben Saddik niet meedeed aan de Grand Prix. De vechter en de organisatie wezen daarbij naar elkaar. Een paar dagen na het evenement maakte Ben Saddik bekend dat hij opnieuw aan kanker lijdt. Hij had zijn operatie speciaal uitgesteld om mee te kunnen doen, maar kwam niet tot een akkoord met Glory.

Verhoeven wint glorieus

Verhoeven was ondanks het incident nog goed genoeg bij de les om de Grand Prix te winnen. The King of Kickboxing versloeg in de finale uiteindelijk Levi Rigters. Het leverde Verhoeven een mooi bedrag van een half miljoen op. De kickbokser wist meteen waaraan hij dat geld zou gaan uitgeven.