🥇​🎥 | Arno Kamminga zwemt naar goud op EK kortebaan na geweldige eindsprint, Caspar Corbeau pakt brons

Noah Hoogenboezem • 20:42, 07-12-2023 / Laatste Update: 01:22, 05-01-2024

Arno Kamminga heeft op het EK kortebaan goud gepakt op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer lag met nog 25 meter te gaan op de zesde plaats, maar met een geweldige eindsprint pakte hij toch nog het goud. Caspar Corbeau zorgde voor een dubbel Nederlands feest, want hij pakte de bronzen medaille.

Het leek er dus niet op dat Kamminga het goud zou pakken, maar hij bleek zijn race perfect te hebben ingedeeld. Kamminga tikte uiteindelijk aan in 56,52 en was daarmee 0,05 seconde sneller dan de Italiaan Nicolo Martinenghi. Corbeau lag bij het laatste keerpunt vijfde en ook hij had een sterke eindsprint, want hij pakte met een tijd van 56,66 het brons.

Kamminga

Voor Kamminga is het zijn vijfde gouden medaille in totaal op het EK kortebaan. Hij won de 100 meter schoolslag ook al een keertje in 2019. Corbeau pakte zijn tweede bronzen medaille van dit EK. Hij pakte woensdag al brons op de 4x50 meter wisselslag. De bronzen medaille van donderdag is zijn eerste individuele medaille op een groot internationaal toernooi.