🎥 | Einde aan Nederlandse zegereeks: Mattia Cattaneo wint tijdrit Ronde van Polen
i

Getty Images

🎥 | Einde aan Nederlandse zegereeks: Mattia Cattaneo wint tijdrit Ronde van Polen

Jeroen Rooseboom • 19:29, 03-08-2023 / Laatste Update: 06:44, 12-12-2023

De voorlaatste etappe van de Ronde van Polen is gewonnen door Mattia Cattaneo, die zijn 1e overwinning van 2023 pakte. Daarmee komt er een einde aan de Nederlandse zegereeks in de wielerronde: de afgelopen 2 etappes werden gewonnen door Olav Kooij en Marijn van den Berg.

De Italiaan Cattaneo was na een tijdrit over 16,6 kilometer 13 seconden sneller dan João Almeida. Thymen Arensman was de beste Nederlander op de 15e plaats.

Tekst gaat door onder de video

Mohoric nog aan kop

Matej Mohoric staat ook na de voorlaatste etappe van de Ronde van Polen aan de leiding. De Sloveen sloeg in Katowice de aanval van met name Almeida af. Hij blijft de Portugees in het algemeen klassement minder dan 1 seconde voor. De renner van Bahrain Victorious kan zich in de relatief vlakke slotrit van vrijdag verzekeren van de eindzege van de etappekoers uit de WorldTour.

Almeida, uitkomend voor UAE Team Emirates, maakte 12 seconden goed op Mohoric, waardoor er moest worden gekeken naar honderdsten van een seconde wie er aan de leiding gaat. Mohoric begint de slotetappe van Zabrze naar Krakau over 166,6 kilometer met de kleinst mogelijke voorsprong. De Pool Michal Kwiatkowski staat 3e op 14 seconden.