FC Barcelona wint van Osasuna door eerste doelpunt winteraanwinst Vitor Roque (18)
Vitor Roque / Getty Images

20:52, 31-01-2024 / Laatste Update: 20:53, 31-01-2024

Vitor Roque heeft dinsdagavond zijn eerste treffer voor FC Barcelona gemaakt. De 18-jarige Braziliaan maakte de 1-0 tegen Osasuna in LaLiga. Dat betekende ook de eindstand.

Roque staat bekend als groot talent en speelde zelfs al een interland voor Seleçao. Hij deed ook al in vijf wedstrijden - drie keer LaLiga, tweemaal Copa del Rey - mee bij FC Barcelona. In zijn zesde wedstrijd scoorde hij dus zijn eerste doelpunt. Barcelona betaalde veertig miljoen euro aan Athletico Paranaense deze winter voor Roque.

Roque, die liefst tot de zomer van 2031 onder contract staat bij Barça, kwam in de 62e minuut in het veld. Eén minuut later was het al raak voor de kleine aanvaller. João Cancelo gaf de assist.

Barcelona kon daarna niet doordrukken, ondanks dat Osasuna in de 67e minuut een rode kaart pakte. Unai Garcia ontving zijn tweede gele kaart. Een minuut later wisselde Osasuna-trainer Jagoba Arrasate liefst drie keer.

Blessures

Barcelona miste al een waslijst aan de spelers, maar daar kwam tegen Osasuna nog één bij. In de zevende minuut viel Ferran Torres uit met een blessure. Fermin Lopez kwam voor hem in het veld. Hij was in de 62e minuut óók degene die weer werd gewisseld voor Roque.