🎥 | Geen 9e Slowaakse titel voor Peter Sagan na valpartij in sprint, dader krijgt de volle laag

Bart van der Wijst • 19:20, 25-06-2023 / Laatste Update: 06:14, 12-12-2023

Peter Sagan heeft niet zijn 9e nationale titel op de weg gewonnen. De Slowaak ging in het gemixt kampioenschap met Tsjechië onderuit in de sprint. Pavel Bittner was de dader van de valpartij en na afloop ging Sagan nog even verhaal halen. Check de beelden hierboven.

Net als in voorgaande edities fietsten Slowaakse en Tsjechische rijders door elkaar heen. Bij de Tsjechen won Mathias Vacek, hij kwam als allereerste van de hele meute over de finishlijn.

Valpartij

Daarachter ging het fout met Sagan en Bittner. Matus Stocek profiteerde van de valpartij van Sagan en werd voor het eerst Slowaaks kampioen. Daarmee kwam er ook gelijk een einde aan de Sagan-dominatie op het nationaal kampioenschap. Vanaf 2011 won er iedere keer iemand van die familie. Juraj, de oudere broer van Peter, won in 2016, 2017, 2019 en 2020. De overige edities waren voor Peter.

Dus fietst Peter Sagan de komende Tour de France eens niet in de Slowaakse driekleur. De Slowaak is bezig aan zijn laatste jaar op de fiets, daarna gaat hij mountainbiken.