Go Ahead-trainer René Hake gaat compleet uit zijn plaat tegen teammanager door verkeerde wissel
René Hake / Pro Shots

Go Ahead-trainer René Hake gaat compleet uit zijn plaat tegen teammanager door verkeerde wissel

19:47, 28-01-2024

Go Ahead Eagles speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen NEC Nijmegen. Go Ahead-trainer René Hake baalde flink van het gelijkspel en dat was tijdens de wedstrijd al te merken. Bij een wisselmoment flipte hij compleet tegen een collega.

Hake wilde een speler wisselen, maar de verkeerde speler liep het veld uit. Bobby Adekanye werd gewisseld, terwijl de Go Ahead-trainer eigenlijk Oliver Edvardsen eruit wilde halen. Toen Hake dat doorkreeg begon hij te vloeken en te tieren. 

Hake schreeuwde naar de vierde official dat Adekanye er niet af moest, maar Erwin Blank reageerde dat hij die wissels had doorgekregen. Teammanager Wout Droste was zich van geen kwaad bewust. Hij vroeg: "Er waren toch twee wissels?" Waarop Hake reageerde: "Ja, dat klopt. Maar Bobby moest eraf!" 

Na de wedstrijd kwam hij weer tot rust en een halfuur na het laatste fluitsignaal verscheen Hake voor de camera van ESPN. "We hadden wat afgesproken en toen zag ik er iemand uitgaan van wie ik dacht dat hij er nog niet uit moest. Misschien was het wat overdreven, maar we hadden het er kort voor dit moment over. Het werd blijkbaar anders opgevat, dus moet ik blijkbaar duidelijker zijn."

Het moment waarop René Hake uit zijn plaat gaat: