🎥 | Hoezo slechte acteurs? Jumbo-Visma maakt contractverlenging Olav Kooij via geinig filmpje bekend

Bart van der Wijst • 12:31, 21-06-2023 / Laatste Update: 09:21, 08-01-2024

Er is een reden dat Jonas Vingegaard en Christophe Laporte goede fietsers zijn en geen acteurs. Dat bewijst de video hierboven wel. Via die weg maakte Jumbo-Visma de contractverlenging van het jonge sprinttalent Olav Kooij (21) bekend. Hij blijft tot eind 2025 verbonden aan de ploeg.

"Ik wil sprints blijven winnen, maar afgelopen voorjaar heb ik ook laten zien dat ik in bepaalde voorjaarsklassiekers mee kan doen. Op die 2 vlakken wil ik me verder ontwikkelen", zegt de sprinter in een reactie.

Geduld

Het contract van Kooij liep eind dit jaar af en er waren een hoop geïnteresseerde teams. Helemaal omdat Jumbo-Visma besloot Kooij niet mee te nemen naar de Tour de France of een andere grote ronde. Daarvoor moet hij geduld hebben tot 2024, zo zegt sportief directeur Merijn Zeeman.

"Met Olav hebben we grote doelen en dat betekent dat hij volgend jaar zijn debuut zal maken in een grote ronde", aldus Zeeman. "Naast het sprinten op topniveau heeft hij ook in de klassiekers mogelijkheden. Hij past perfect in onze klassiekerstrategie."

Winnaar

Kooij won al de nodige koersen in de eerste jaren dat hij prof is. Zijn mooiste zeges waren in de Ronde van Polen (2022) en onlangs in Parijs-Nice.