Geen sportschool meer ná 17 uur, ook geen sporttraining in de buitenlucht

26 november 2021

ANP
persconferentie-corona-maatregelen-sport

Nieuwe regels voor de (amateur)sport in Nederland! Na de nieuwste persconferentie (vrijdag 26 november) van Mark Rutte en Hugo de Jonge zijn er weer wat dingen anders in de amateursport. De zogenoemde 'avondlockdown' heeft een paar gevolgen voor sportend Nederland.


Vanaf komende zondag moet alles (behalve de supermarkt en andere essentiële zaken) om 17:00 uur sluiten. Dus ook de sportschool en ook de sportkantine. Professionele sportwedstrijden mogen wél na 17:00 uur doorgaan, maar natuurlijk zonder publiek. Jouw voetbal-, hockey- of tafeltenniswedstrijd kán dit weekend dus doorgaan, als die maar in het begin van de middag wordt gehouden.

Solosporten in de avond
Trainen in teamverband kan 's avonds niet meer. Ook niet in de buitenlucht. Sportwedstrijden in de avond kunnen dus ook niet meer.

De 'avondlockdown' geldt dagelijks van 17:00 uur 's middags tot 05:00 uur 's ochtends. De maatregelen gelden voor de komende 3 weken. Op 14 december wordt er gekeken of de maatregelen worden verlengd, zo niet dan geldt de 'avondlockdown' tot 18 december.

@sportnieuws.nl

Oh noo! Wat vind jij van de nieuwe maatregelen?🤔 ##sportnieuws ##maatregelen ##corona ##amateursport ##voetbal ##coronatime ##fyp ##fy

♬ Rock With It by Saucy Santana - Saucy Santana