Heftig! Sjaak Polak met de dood bedreigd bij amateurduel: ‘Dan ben je niet goed bij je hoofd’

11 juni 2023

Pro Shots

Sjaak Polak is zaterdagmiddag bedreigd bij een amateurwedstrijd tussen 's-Gravendeel en Laakkwartier. De oud-prof is tijdelijk de trainer van Laakkwartier, dat streed tegen lijfsbehoud in de zaterdag 3e klasse B. Het ging mis toen beide supportersgroepen met elkaar vochten bij de strafschoppenserie.


De fans van beide teams verzamelden zich op sportpark De Trekdam achter het doel waar de penaltyserie werd genomen. Nadat de thuisploeg poging 1 miste, ging het mis. Er ontstond een massale vechtpartij die gesust moest worden door beveiligers en de politie.

Polak
Tijdens de ongeregeldheden werd Laakkwartier-trainer Polak uitgescholden voor van alles en nog wat. Ook werd de oud-voetballer 'kankerjood' genoemd. Polak heeft een Joodse achtergrond en kampte in het verleden met blaashalskanker. Dat Laakkwartier na penalty's doorging naar de laatste fase van de play-offs deed hem ook niet veel. "Ik ben blij dat we door zijn", vertelde Polak aan het Algemeen Dagblad.

"Aan de andere kant ben ik helemaal niet blij, want dit hoort helemaal niet op een voetbalveld thuis", aldus Polak, die zei 'dat het zeer doet' wat mensen naar hem riepen. "Ik vind dit respectloos, echt schandalig. Als ik dan ook nog met de dood word bedreigd, dan denk ik: je bent niet helemaal goed bij je hoofd. Ik wil ook aangifte gaan doen, want dit accepteer ik niet. Dit is mensonterend. Emotie is prima, maar dit wordt persoonlijk. Ik heb dit nog nooit meegemaakt."

Sorry
Vanuit 's-Gravendeel klonk er excuses richting Polak en Laakkwartier. "Dit is de onderkant van de maatschappij. Ik bied mijn excuses aan alles en iedereen aan, want wij zijn als vereniging beter dan dit", zei voorzitter Eric Hoekman. Ook burgemeester Charlie Aptroot van Hoeksche Waard was niet blij met de club uit zijn gemeente.