Kinderen gewond geraakt door debiel vuurwerkgevecht bij Rijnsburgse Boys tegen Quick Boys

20 april 2022

Pro Shots
kinderen-gewond-vuurwerkgevecht-rijnsburgse-boys-quick-boys

De burenruzie tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys in de Jack's League (tweede divisie) liep dinsdag door een paar leeghoofden uit de klauwen. Fans bekogelden elkaar met vuurwerk en daarbij liepen volgens de politie enkele kinderen brandwonden op. Dat schrijft Omroep West.


Supporters uit Rijnsburg begonnen het vuurwerkgevecht. Zij gooiden brandende fakkels richting fans van Quick Boys. Daarna brak de hel los. Het vuurwerk vloog over en weer en in totaal raakten ongeveer 10 kinderen gewond, van wie er 3 naar de dokterspost moesten vanwege hoofdwonden.

Clubs verafschuwen gedrag
"Het is te zot voor woorden", bromt Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum. "Ik zie een landelijke trend dat supporters vuurwerk naar elkaar gooien. En dan kunnen Rijnsburgse Boys-supporters wel begonnen zijn, dan moet je het niet in je hersens halen om over de boarding te klimmen en van dichtbij ook met vuurwerk te gaan gooien."

In Rijnsburg gaan ze harden maatregelen nemen. "Het mag duidelijk zijn dat de getroffen bezoekers gisterenavond een verschrikkelijke ervaring hebben gehad. Wat een heus voetbalfeest had moeten worden, is letterlijk en figuurlijk in rook opgegaan", aldus voorzitter Ad Hendriksen.

Wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys worden de komende tijd zonder publiek gespeeld.