Arsenal keert net als PSV na lange afwezigheid terug in Champions League: ‘Ik voelde pijn’

19 september 2023

Pro Shots
Mikel-Arteta

Voor Arsenal is het net als voor PSV alweer een flinke tijd geleden dat ze meededen aan de Champions League. De ploeg uit Londen deed in het seizoen 2016/2017 voor het laatst mee aan het belangrijkste clubtoernooi. Voor PSV was de laatste deelname nog 2 jaar later, dus wordt het voor beide ploegen een prachtig moment om de tune van de Champions League weer te horen.


"Elke keer als ik naar de Champions League keek en wij niet meededen, voelde ik de pijn", zei Arsenal-trainer Mikel Arteta op zijn laatste persconferentie. "Deze club moet in de Champions League spelen. Het was een lang proces. We zijn er nu en moeten er alles uithalen. Voor mij wordt het mijn debuut als trainer in de Champions League. Ik kijk er erg naar uit, net als iedereen hier."

PSV
Wat betreft PSV heeft Arteta niet echt een bijzondere benadering. "We moeten het duel zien als elke andere wedstrijd. In de Premier League zijn we gewend om elke week onder grote weerstand te spelen. Morgen zal dat niet anders zijn." Arsenal mist tegen PSV een belangrijke speler in Gabriel Martinelli. Hij raakte afgelopen weekend geblesseerd.