๐ŸŽฅ | Frank de Boer over keuzes selectie en EK-doelstelling: ‘We willen het EK winnen’

26 mei 2021

Bondscoach Frank de Boer gaf woensdagmiddag tekst en uitleg over zijn keuzes omtrent de definitieve EK-selectie. Zo laat de trainer onder meer Anwar El Ghazi, Steven Bergwijn en Kenny Tete thuis. Ook zei De Boer dat hij voor het allerhoogste gaat.


"We willen het EK winnen", zei De Boer afsluitend op de vragen van de NOS. Eerder besprak hij de gemaakte keuzes. "Het is nooit makkelijk om jongens teleur te stellen, maar het hoort bij de professie. Met Ryan Babel had ik het al eerder, van de week dan met Kenny Tete ook." Volgens hem duren zulke gesprekken niet lang.

Verklaringen De Boer
"Dat had Bert van Marwijk al in de krant gezegd. Die gesprekken zijn kort. Aan de ene kant is het niet leuk om te brengen, anderzijds gooi je misschien het liefst de hoorn erop." Ook kwam de selectie van Quincy Promes ter sprake. De aanvaller van Spartak Moskou ligt onder vuur: zijn vertrek bij Ajax is, in navolging van zijn strafzaak rondom het steek-incident, reden genoeg om hem onder een vergrootglas te leggen.

"Quincy is geen tikkende tijdbom", zei De Boer. Ook vond hij dat het geen morele bepaling moet zijn om een speler die ergens van verdacht wordt wel of niet mee te nemen. "In Nederland ben je onschuldig totdat je veroordeeld wordt. Hij speelt goed in Rusland, en kan van toegevoegde waarde zijn voor ons."

Steekt niet
Dat daar mogelijk een vervolg op komt, deed voor De Boer niet ter zake. "Ik heb het er met hem over gehad", rondde De Boer af. "Het is dan gepast om zo een speler een EK te ontnemen."