Real Madrid verliest de koppositie door gestuntel tegen Rayo Vallecano

Brian Vesseur • 00:00, 08-11-2022 / Laatste Update: 09:11, 12-12-2023

Real Madrid moet de koppositie in LaLiga uit handen geven aan FC Barcelona! De Madrilenen verloren maandagavond een paar kilometer verder op bezoek bij Rayo Vallecano: 3-2. Het betekende de 1e nederlaag van Real Madrid in de Spaanse competitie.

Santi Comesaña bracht de thuisploeg al na 5 minuten op voorsprong. Vervolgens bleef het best een tijdje 1-0, tot Real Madrid in de 37e minuut een penalty kreeg. Luka Modric verzilverde het buitenkansje: 1-1. 4 minuten later kwam Real zelfs op voorsprong door een goal van Eder Militão. Daar kon De Koninklijke niet heel lang van genieten, want vlak voor rust maakte Alvaro Garcia er weer gelijk van.

Beslissende doelpunt (in 2 instanties)

In de 2e helft kreeg Rayo Vallecano een penalty. De 1e inzet werd gestopt door Thibaut Courtois, maar de pingel moest opnieuw worden genomen. In 2e instantie schoot Oscar Trejo wel raak: 3-2!

Barcelona gaat nu aan de leiding in LaLiga met 34 punten na 13 wedstrijden. Real Madrid heeft er 2 minder.

1-0 voor Rayo: