Michiel Kramer over Cyriel Dessers: ‘Hij is veel meer dan dat’

26 november 2021

ANP
michiel-kramer-interview-cyriel-dessers

Bij zijn komst naar Feyenoord wordt Cyriel Dessers afgeschilderd als 'paniekaankoop' door het Legioen. Zij zullen inmiddels wel anders denken over de Belgische huurling van RC Genk. Toch? Sportnieuws.nl sprak met 2 spelers over de spits die Feyenoord donderdagavond redde in de Conference League.


Door: Jan Koning

Cyriel Dessers bezorgde Feyenoord namelijk een punt in de Conference League uit bij Slavia Praag. En hoe! De 2-2 was een lepe kopbal, maar de 1-1 was er helemaal eentje uit de boekjes van Sjakie en de Wondersloffen. Voor de jonge lezers, vraag maar aan je vader.

Michiel Kramer: 'Zoveel emotie'
Behalve tegen Praag is Dessers dit seizoen al vaker belangrijk geweest. Zo was hij in 8 dagen liefst 3 keer matchwinner. Tegen Sparta, Union Berlin en AZ. Ook scoorde hij dit seizoen al 4 keer in blessuretijd. "Het gevoel van scoren in De Kuip is onbeschrijflijk", vertelt Michiel Kramer in gesprek met Sportnieuws.nl. De oud-spits van Feyenoord komt tegenwoordig uit voor RKC. Hij is - net als Dessers inmiddels – wel bekend met scoren in de voetbaltempel in Rotterdam. Net als met scoren in blessuretijd. "Ik heb het er al eens vaker over gehad. Als je in De Kuip in de laatste fase van de wedstrijd een belangrijke goal maakt, is het met geen ander gevoel te beschrijven. Er komt altijd zoveel emotie los. Het is gewoon zo bijzonder dat je daar mag spelen en dan ook nog scoren."

Belangrijk
Het is volgens Kramer niet dat Dessers en hij wachten op de laatste minuten om toe te slaan. "Het is wel zo dat dan toch de concentratie misschien een beetje afneemt en dat wij dan juist extra scherp zijn. En dan nog op de goede plek staan ook." Wat is dat toch: 'op de goede plek staan'? "Het is intuïtie en een beetje talent. Je kiest puur op gevoel je positie en hoopt dat die bal goed valt. Cyriel beheerst dat vrij goed. En ik? Ik mag zeker niet klagen", zegt de boomlange spits van RKC lachend. "Het mooie is ook dat de goals die Cyriel nu maakt, allemaal iets opleveren. Of het is de winnende, of het zorgt voor punten in de Conference League. Dat is echt superfijn voor een spits."

Supersub?
Omdat Dessers vaak in de laatste fase van de wedstrijd wordt ingebracht en heel belangrijk is, heeft hij in de media al snel het stempel supersub gekregen. Kramer is het daar niet mee eens. "Hij is veel meer dan dat. Ik denk dat wanneer Cyriel gewoon vanaf moment 1 de kans krijgt dat hij heel veel waarde voor Feyenoord kan hebben. Hij is een jongen die heel veel energie in een wedstrijd steekt, altijd bereid is hard te werken voor het elftal en vaak de juiste keuzes maakt. Hem bestempelen als invaller of supersub doe je hem tekort mee. Hij is gewoon een basisspeler, maar de trainer beslist momenteel anders."

Oud-ploeggenoot en vriend Michael Brouwer
Michael Brouwer, keeper bij FC Emmen, kent Dessers nog uit zijn tijd bij Heracles Almelo. Naast dat ze ploeggenoten waren, zijn het ook goede vrienden geworden. "We woonden beiden in Apeldoorn en hadden daardoor veel contact met elkaar. En nog steeds eigenlijk. Het is mooi dat hij het nu zo goed doet. Ik denk dat hij bij Heracles ook heeft laten zien een goede spits te zijn. Nu bij Feyenoord doet hij dat weer. En dat in de paar minuten die hij steeds krijgt. Dat is gewoon klasse."

Topgozer
Brouwer wil zijn maatje Dessers nog wel even wat meegeven. "Dat-ie gewoon lekker zo door moet gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij ook in de top nog mooie dingen kan laten zien. Wat voor mij vooral ook belangrijk is, is dat het buiten een goede spits om gewoon een heel aardige jongen is."