Ajacied Gerónimo Rulli dicht bij deelname aan Copa América met Argentinië
Ajax-keeper Gerónimo Rulli. © Getty Images
i

Ajax-keeper Gerónimo Rulli. © Getty Images

Ajacied Gerónimo Rulli dicht bij deelname aan Copa América met Argentinië

16:41, 20-05-2024 / Laatste Update: 16:46, 20-05-2024

Gerónimo Rulli mag dromen van deelname aan de Copa América met zijn thuisland Argentinië. De reservekeeper van Ajax is door bondscoach Lionel Scaloni opgeroepen voor het spelen van oefenwedstrijden.

Bij Ajax kwam Rulli, mede door een blessure, nauwelijks in actie afgelopen seizoen. Na terugkeer had Diant Ramaj al zijn kans gegrepen en moest Rulli op de bank plaatsnemen. De Argentijnse keeper kreeg weer een plek onder de lat toen de Duitse goalie juist geblesseerd raakte. Nu kan hij net als zijn collega Ajacieden Josip Sutalo en Borna Sosa zich gaan opmaken voor een landentoernooi.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Kroatië

6 juni 2024, 14:35

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic heeft zijn selectie voor het EK voetbal bekendgemaakt. Ondanks het rampseizoen van Ajax selecteerde hij 'gewoon' Josip Sutalo en Borna Sosa, ook is er ruimte voor een Feyenoorder.

Argentinië met Messi op weg naar Copa América

De Argentijnen spelen komende zomer namelijk de EK-variant van Zuid-Amerika: de Copa América. Daarvoor speelt Argentinië nog oefenwedstrijden tegen Ecuador en Guatemala. Scaloni heeft nog wel een keuze te maken. Zijn selectie bestaat uit vier spelers te veel. Rulli kan dus nog afvallen. Lionel Messi zit ook bij het keurkorps van Scaloni.