'Ajax geeft talent dat afgelopen seizoen verhuurd werd kans in eerste, definitieve transfer uitgesloten'
Youri Baas © ProShots

'Ajax geeft talent dat afgelopen seizoen verhuurd werd kans in eerste, definitieve transfer uitgesloten'

11:59, 03-06-2024 / Laatste Update: 12:00, 03-06-2024

Youri Baas gaat volgend seizoen strijden voor een basisplek bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. NEC, de club waar hij afgelopen seizoen aan werd verhuurd, waagde wel een poging hem definitief in te lijven, maar Ajax wil hem niet laten gaan.

Voor Ajax is een duidelijk plan wat er moet gebeuren met de linksbackpositie. De Amsterdammers willen een nieuwe linksback aantrekken en die gaat met Baas strijden om wie de basisplaats krijgt. Borna Sosa of Owen Wijndal zal naar alle waarschijnlijkheid vertrekken uit Amsterdam. Laatstgenoemde speelde vorig jaar al op huurbasis voor het Belgische Royal Antwerp, maar die club lijkt geen poging te gaan wagen om hem definitief in te lijven.

Jorge Sanchez

Een speler die naar alle waarschijnlijkheid wel uit Amsterdam gaat vertrekken is de Mexicaan Jorge Sanchez. De rechtsback speelde afgelopen jaar op huurbasis voor FC Porto, maar de Portugezen gaan hem ook niet definitief overnemen. Sanchez keert terug naar Mexico met een overstap naar Cruz Azul. Met de transfer van de verdediger is drie miljoen euro gemoeid. Ajax maakt dan rond de twee miljoen euro verlies op Sanchez.

NEC

Bij NEC was Baas afgelopen seizoen een belangrijke kracht in het mooie seizoen. De linksback speelde 27 Eredivisie-duels mee bij de Nijmegenaren. Baas maakte drie goals en bereidde er evenveel voor. Niet alleen NEC wilde Baas overnemen, maar ook andere clubs zaten op het vinkentouw. Ajax wilde echter op geen enkele manier overgaan tot een verkoop, aangezien ze vertrouwen hebben dat de linksback een basisplaats kan afdwingen.