Bart Verbruggen krijgt opvallend advies richting Nederland - Turkije: 'Hij moet zijn kop eraf stompen'
Bart Verbruggen heeft van Aad de Mos een wat rigoureuze tip gekregen richting Nederland - Turkije © Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Bart Verbruggen krijgt opvallend advies richting Nederland - Turkije: 'Hij moet zijn kop eraf stompen'

21:16, 03-07-2024 / Laatste Update: 21:21, 03-07-2024

"Als je alle spelers op een rij zet, is Memphis de minste." Dat stelt Aad de Mos in de dagelijkse videorubriek Toss van De Mos. De ex-toptrainer geeft tijdens het EK voetbal exclusief voor Sportnieuws.nl zijn scherpe mening over het Nederlands elftal en andere opmerkelijke gebeurtenissen.

Uiteraard heeft De Mos gekeken naar Roemenië - Nederland (0-3). Hij was onder de indruk van de ploeg van Ronald Koeman. Een paar spelers blonken echt uit volgens De Mos. "Jerdy Schouten speelde een perfecte wedstrijd, die kon de ballen er steeds doorheen steken." De Mos vond één Oranje-speler wel tegenvallen. "Dat was toch weer Memphis. Als je alle spelers op een rij zet is hij de minste, helaas."

Aad de Mos laat zijn licht schijnen over Oranje en het EK voetbal.

Toch zou De Mos in de kwartfinale tegen Turkije gewoon opnieuw voor Memphis kiezen, al hoopt hij dat Koeman ook eens voor een andere spits durft te kiezen. "Ik ken de situatie op de trainingen niet, maar als dat stabiel en goed is, zou ik het toch een keer proberen met Brian Brobbey of Joshua Zirkzee."

Lof voor Cody Gakpo

Naast Schouten vond De Mos ook dat Cody Gakpo een ijzersterke wedstrijd speelde. De Eindhovenaar maakte al drie goals dit EK en is gedeeld topscorer van het toernooi. De Mos vindt hem een van de smaakmakers tot nog toe. "Als Nederland de finale haalt, dan is hij zich aan het ontwikkelen tot de ster van het toernooi."

'De magie van Memphis Depay zit momenteel bij Cody Gakpo'

3 juli 2024, 15:30

Het Nederlands elftal won dinsdagavond in München van Oostenrijk en Sportnieuws.nl-verslaggever Rick Kraaijeveld was daar met Aron Kleeven aanwezig. Op de terugweg naar Wolfsburg bespreken zij in de trein het vervolg van Oranje op het EK voetbal.

Tips voor Bart Verbruggen

Zaterdagavond wacht de halve finale in Berlijn, Nederland neemt het dan op tegen Turkije. De Mos heeft uiteraard tips voor Oranje. Met name voor doelman Bart Verbruggen. "Merih Demiral kopt er twee binnen, binnen het vijfmetergebied. Hij moet die kop van die Demiral de eerste keer eraf stompen, zodat hij niet meer kopt. Dan gaat hij maar met een tulband lopen."

Het is nog maar de vraag of Demiral in actie mag komen. Er loopt een onderzoek naar de Turkse verdediger vanwege een gebaar dat hij maakte na de gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk. Daarin scoorde hij dus twee keer.

'Nederland krijgt goed nieuws: scorende Turkse verdediger geschorst na omstreden groet op EK'

4 juli 2024, 21:14

Goed nieuws voor het Nederlands elftal in aanloop naar de kwartfinale op het EK tegen Turkije. Merih Demiral, die afgelopen dinsdag nog twee keer scoorde voor de Turken tegen Oostenrijk, is volgens Duitse media door de UEFA voor twee duels geschorst. De verdediger krijgt de schorsing voor het brengen van de 'wolvengroet', een symbool van de extreemrechtse Turkse groepering Grijze Wolven. Hij mist dus waarschijnlijk het duel met Oranje.

Alle afleveringen Toss van De Mos

Op de speciale online pagina Toss van De Mos zijn altijd alle video's en verhalen terug te vinden.

Columns Berry van Aerle

Naast De Mos geeft ex-international Berry van Aerle exclusief voor Sportnieuws.nl zijn mening over Oranje en het EK voetbal. De laatste column van de Europees kampioen van 1988 is hieronder terug te lezen.

Angst rond Nederland op EK weggenomen: 'Mooi moment voor Joey Veerman met fans'

3 juli 2024, 10:20

Ex-international Berry van Aerle (61) laat als columnist van Sportnieuws.nl tijdens het EK voetbal zijn licht schijnen over Oranje. Van Aerle was onder de indruk, maar ook kritisch het Nederlands elftal. "Dit had ik vooraf niet verwacht tegen Roemenië", zegt de winnaar van het EK 1988 vanuit München.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.