Collega van Arne Slot worden? Liverpool plaatst vacature op LinkedIn
Arne Slot zoekt nog een specialist voor de standaardsituaties. © Pro Shots

Collega van Arne Slot worden? Liverpool plaatst vacature op LinkedIn

19:44, 22-05-2024 / Laatste Update: 21:16, 22-05-2024

De kogel kwam afgelopen Pinkstermaandag eindelijk door de kerk: Arne Slot is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Liverpool. En het is mogelijk om zijn collega te worden. Slot neemt al een sloot aan trainers mee van Feyenoord, maar Liverpool zoekt er nog eentje, voor de standaardsituaties.

Het is dus geen abc'tje om collega te worden van Arne Slot, de persoon moet wel over de nodige kwaliteiten beschikken en een UEFA A-licentie. Liverpool vraagt op LinkedIn om iemand die 'alle standaardsituaties' kan optimaliseren op zowel aanvallend als verdedigend vlak. "Dit betekent grondige analyse, nauwgezette planning en het vermogen om zowel offensieve als defensieve spelhervattingen strategieën vakkundig te coachen", aldus Liverpool.

'Ready to be a Red': Liverpool en Feyenoord maken komst Arne Slot officieel

20 mei 2024, 18:12

Het hing al weken in de lucht en het werd al door de hoofdpersoon zelf bevestigd, maar nu is het officieel: Arne Slot is de nieuwe trainer van de Engelse topclub Liverpool. De Nederlander verlaat Feyenoord en wordt bij Liverpool een van de duurste Nederlandse trainers aller tijden.

Misschien dat Slot toch nog iemand mee kan nemen uit Rotterdam, want samen met PSV scoorde Feyenoord de meeste goals uit corners het afgelopen seizoen (14).

Wie neemt Arne Slot mee naar Liverpool?

Zijn vaste assistent Sipke Hulshoff, die daardoor het EK met Oranje mist, vertrekt ook naar Anfield. Ook Etienne Reijnen (huidige assistent-trainer van Feyenoord) en Ruben Peeters (performance trainer) maken de overstap naar Liverpool. Voor het complete pakket betaalde Liverpool zo'n dertien miljoen euro, elf miljoen daarvan was voor Slot. Dat maakt hem de duurste Nederlandse trainer aller tijden.

Slot al toegezongen in Liverpool

Slot maakte zijn overgang naar Liverpool vorige week vrijdag zelf bekend op de persconferentie naar Liverpool, een paar dagen later volgde de officiële bevestiging. "Een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap", reageerde Slot op zijn overstap.

De Nederlander staat al met 1-0 voor op Anfield door toedoen van zijn voorganger Jürgen Klopp. Hij nam afgelopen zondag na negen jaar afscheid van Liverpool en zong daar alvast een liedje voor Slot. "Arne Slot, jalalala", brulde Klopp door de microfoon en de ruim 60.000 toeschouwers deden vervolgens doodleuk mee.