Dennis Higler fluit de kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta
Dennis Higler / Pro Shots

Dennis Higler fluit de kampioenswedstrijd van PSV tegen Sparta

18:46, 29-04-2024 / Laatste Update: 18:46, 29-04-2024

PSV weet welke scheidsrechter de leiding heeft over de kampioenswedstrijd van komende zondag. Dennis Higler fluit het duel tegen Sparta Rotterdam. Bekijk hier alle scheidsrechters voor komende speelronde.

PSV heeft zondag aan een punt genoeg tegen Sparta om kampioen te worden. Zelfs als de Eindhovenaren vanaf nu alles verliezen, lijken ze op doelsaldo nog kampioen te worden. Higler heeft dus de leiding over die wedstrijd, met Roy de Nas en Charles Schaap als zijn assistenten. Ingmar Oostrom is de VAR bij de wedstrijd die om 12:15 uur wordt afgetrapt.

De 38-jarige Higler floot vier Eredivisie-wedstrijden van PSV dit seizoen. De Eindhovenaren wonnen er drie met 4-0 en die ander met 5-1. In de beker ging PSV wel onderuit onder leiding van Higler: Feyenoord was in de achtste finale met 1-0 te sterk.

In die vier Eredivisie-wedstrijden scoorde Luuk de Jong liefst zes keer. De spits zal het dus wel lekker vinden dat Higler fluit, want hij strijdt nog met AZ-spits Vangelis Pavlidis om de topscorerstitel van de Eredivisie.

De kraker tussen AZ en FC Twente, die nog strijden om plek drie in de Eredivisie, wordt gefloten door Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries aan de zijlijn en Clay Ruperti vanuit het videohok.

De wedstrijd van Ajax, dat op bezoek gaat bij FC Volendam, staat onder leiding van Alex Bos. Marc Nagtegaal fluit de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle.

Wedstrijd

Datum en tijd

Scheidsrechter

VAR

Almere City - sc Heerenveen

Vrijdag 3 mei, 20:00

Vos

Bos

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles

Vrijdag 3 mei, 20:00

Van der Laan

Makkelie

PSV - Sparta

Zondag 5 mei, 12:15

Higler

Oostrom

Heracles - RKC

Zondag 5 mei, 12:15

Lindhout

Manschot

Volendam - Ajax

Zondag 5 mei, 14:30

Bos

Blank

FC Utrecht - Vitesse

Zondag 5 mei, 14:30

Dieperink

Hensgens

AZ - FC Twente

Zondag 5 mei, 16:45

Makkelie

Ruperti

Feyenoord - PEC Zwolle

Zondag 5 mei, 20:00

Nagtegaal

Teuben

Excelsior - NEC

Maandag 6 mei, 14:30

Nijhuis

Pérez