Vangelis Pavlidis of Luuk de Jong: wie wint de Willy van der Kuijlen-trofee?
Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong © Pro Shots / Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Vangelis Pavlidis of Luuk de Jong: wie wint de Willy van der Kuijlen-trofee?

19:15, 05-05-2024 / Laatste Update: 19:15, 05-05-2024

Met nog maar twee speelrondes te gaan is de titel vergeven. PSV kroonde zich tegen Sparta officieel kampioen, maar niet alles in de Eredivisie is al beslist. Zo wordt de strijd om de topscorerstitel tussen Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis nog enorm spannend.

In de 31 speelronde scoorden beide heren allebei één keer: De Jong deed zijn bijdrage tijdens de 0-8 monsterscore van PSV op sc Heerenveen, terwijl Pavlidis de tweede treffer van AZ maakte in Nijmegen. Afgelopen weekend bleef De Jong droogstaan. Pavlidis was juist belangrijk met een treffer voor zijn club.

Momenteel staat Pavlidis één doelpuntje voor op De Jong. De Griek had daar ook iets meer minuten voor dan zijn Nederlandse concurrent. Aan de andere kant maakte De Jong vijf goals vanaf de stip, daar heeft Pavlidis er maar eentje van.

Lange tijd leek het erop dat er drie spitsen gingen strijden om de Willy van der Kuijlen-trofee. Naast De Jong en Pavlidis schoot Santiago Giménez enorm uit de startblokken tijdens de eerste speelrondes in de Eredivisie. In zijn laatste vijf competitieduels kwam de Mexicaan niet tot scoren.

Luuk de Jong

PSV werd tegen Sparta kampioen van Nederland. De Jong scoorde niet, maar viel wel geblesseerd uit. Na afloop liet hij weten dat het niet ernstig was, dus hij zal in de resterende twee duels, tegen Fortuna Sittard en RKC, nog zijn goals willen meepikken in de strijd om de topscorerstitel.

Uitzinnige vreugde in Eindhoven: PSV knokt zich op zenuwslopende middag naar 25ste landstitel

5 mei 2024, 14:06

PSV heeft het geflikt: het 25e kampioenschap in de historie van de club is binnen. Makkelijk ging het allemaal niet tegen Sparta, maar daar zal niemand wakker van liggen. Het feest in Eindhoven is losgebarsten na de 4-2-overwinning op Sparta. Het succesteam van Peter Bosz heeft hem de eerste grote titel in zijn carrière bezorgd, PSV heeft nu nog maar één record om op te jagen: de beste kampioen van Nederland worden.

Ideale wedstrijden voor De Jong om aan zijn doelpuntentotaal te werken zou je zeggen. De kanttekening die daarbij moet worden geplaatst is dat PSV waarschijnlijk nergens meer voor speelt tijdens de laatste twee duels. Peter Bosz zou dan kunnen kiezen voor Ricardo Pepi, die het dit seizoen moet doen met invalbeurten, maar wel al eens belangrijk was voor de Eindhovenaren.

Vangelis Pavlidis

AZ is zeker van de vierde plek, maar hoopt stiekem nog op een plaatsje hoger in de Eredivisie. Dat zou voorronde Champions League opleveren voor de Alkmaarders. Na winst op FC Twente is ook die strijd weer helemaal open. Mede dankzij Pavlidis.

AZ speelt nog zeker ergens om. De Alkmaarders willen derde worden en na de winst op directe conccurent Twente is het gat verkleind tot twee punten. AZ speelt nog tegen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. Pavlidis hoopt zijn ploeg over de Tukkers heen te schieten en zal zelf stiekem ook bezig zijn met de topscorerstitel.