Deze spelers van Ajax zijn bij een gele kaart tegen Aston Villa geschorst voor de kwartfinale
Brian Brobbey in duel met de geschorste Ezri Konsa © Getty Images

Deze spelers van Ajax zijn bij een gele kaart tegen Aston Villa geschorst voor de kwartfinale

14:13, 14-03-2024 / Laatste Update: 14:14, 14-03-2024

Het tweeluik tussen Ajax en Aston Villa in de achtste finale van de Conference League krijgt donderdagavond een vervolg. In Amsterdam eindigde het duel in 1-1, waardoor er voor Ajax nog voldoende kansen zijn op het behalen van de volgende ronde. Dit zijn de spelers die van beide ploegen op scherp staan voor het eerste duel van de kwartfinale van de Conference League.

Een speler kan binnen de Europese competities worden geschorst wanneer hij tegen zijn derde gele kaart aanloopt. De kaarten die zijn gegeven tijdens de groepsfase of tussenronde worden meegenomen. Na de kwartfinales worden alle gele kaarten pas kwijtgescholden.

Ajacieden op scherp

Bij Ajax is Tristan Gooijer afwezig vanwege zijn twee gele kaart in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa. De 19-jarige rechtsback is één duel geschorst en is dus speelgerechtigd bij het behalen van de volgende ronde. Brian Brobbey, Jorrel Hato en Devyne Rensch zijn alle drie geschorst wanneer zij een gele kaart pakken in de Johan Cruijff Arena. Josip Sutalo keert terug van zijn schorsing, na zijn rode kaart tegen FK Bodø/Glimt. Maar de Kroaat staat direct op scherp bij zijn rentree.

Tristan Gooijer ontvangt rode kaart in wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa © Getty Images

Voor de Amsterdammers is het niet te hopen dat één van deze spelers tegen een gele kaart aanlopen. Brobbey, Hato en Rensch zijn vaste waarde in de basiself van trainer John van 't Schip. De 18-jarige Hato verlengde dinsdag nog zijn contract in Amsterdam. Voor Sutalo zou het een persoonlijk drama zijn door opnieuw te ontbreken tijdens het eerste duel van een mogelijk tweeluik in de Conference League.

Aston Villa

Bij Aston Villa ontbreken er twee spelers. Verdediger Ezir Konsa liep net als Gooijer in het heenduel tegen een tweede gele kaart aan. Nicolò Zaniolo komt niet in actie doordat hij afgelopen wedstrijd zijn derde gele kaart ontving.

Naast de twee geschorste spelers staan er drie spelers op scherp bij de ploeg uit Birmingham. Onder andere aanvoerder John McGinn, die alle wedstrijden in de Conference League in actie kwam, is bij een gele kaart geschorst. Bovendien missen sterkhouders Moussa Diaby en Matty Cash bij een gele kaart de heenwedstrijd van een eventuele kwartfinale.