Dit is de jeugdliefde van Wout Weghorst: met zwangere Nikki van Esch kreeg hij snel een groot gezin
Wout Weghorst, Nikki van Esch en kinderen. Getty Images/Instagram, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Dit is de jeugdliefde van Wout Weghorst: met zwangere Nikki van Esch kreeg hij snel een groot gezin

13:31, 02-07-2024 / Laatste Update: 11:53, 03-07-2024

Wout Weghorst was in de eerste wedstrijd op het EK tegen Polen de redder van de natie met zijn winnende treffer (2-1). De supersub van het Nederlands elftal had het 's ochtends al voorspeld aan zijn vriendin. Maar wie is de vriendin van Weghorst, Nikki van Esch, eigenlijk?

Trots stond Weghorst voor de camera, na afloop van Polen - Nederland. Hij vertelde dat hij 's ochtends al voorspelde dat hij bij een gelijke stand het veld in zou komen en dan zou scoren. Zijn vriendin moest de meesterlijke voorspelling van Weghorst maar aanhoren.

Download de officiële en gloednieuwe Sportnieuws.nl app gratis via de App Store of de Google Play Store.

Wout Weghorst met zijn kinderen op de familietraining / Getty Images

Een dag na die eerste wedstrijd van Oranje op het EK voetbal was zij met de kinderen aanwezig bij de training van het Nederlands elftal in Wolfsburg, waar de familie van de spelers welkom was. Weghorst en Van Esch hebben drie kinderen: Juul (geboren in 2018), Lucie Mary Jo (geboren in 2020) en Daantje Suze Mary (geboren in 2022).

Opnieuw in verwachting

Nadat de 31-jarige Weghorst op weg naar het EK als invaller scoorde tegen Canada deed toen de bal onder zijn shirt tijdens het juichen. Dat duidt erop dat Van Esch in verwachting is van een vierde kindje.

Wout Weghorst met de bal onder zijn buik / Getty Images

Van Esch en Weghorst zijn al een stelletje sinds de middelbare school en het was al sinds jongs af aan duidelijk dat de twee een kinderwens hadden. Nikki zei tegen LINDA: "Wout en ik wilden graag redelijk vroeg kinderen. Snel nadat we besloten ervoor te gaan, voelde ik dat ik zwanger was." De twee zoenden voor het eerst in het laatste schooljaar van de middelbare, verklapte Weghorst bij Helden Magazine.

Gestopt met werken?

Het is niet helemaal duidelijk wat Van Esch verder doet. Wel gaf zij ooit in een documentaire van ESPN aan te stoppen met werken, toen Weghorst bij AZ ging voetballen. Maar dat was al in 2016. Vervolgens is zij met de spits afgereisd naar Duitsland, Engeland en mogelijk ook Turkije, toen Weghorst een half seizoen werd verhuurd aan Besiktas.

Van Esch heeft een gesloten account op Instagram en gunt de schijnwerpers dus aan Weghorst. Soms stapt zij voor een interview of documentaire wel eens uit de schaduw, maar over het algemeen blijft Van Esch liever onder de radar.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.