definitieve-selectie-albanie-ek-2024
Armando Broja, Berat Djimsiti en Kristjan Asllani. © Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl
i

De definitieve selectie van Albanië voor het EK

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Albanië

13:26, 08-06-2024 / Laatste Update: 14:00, 14-06-2024

Albanië heeft de namen voor het EK bekendgemaakt. De selectie kent weinig grote namen, maar de spits is een oude bekende: Armando Broja. Hij mag zich laten zien in de poule des doods.

Broja kwam in het seizoen 2020/21 op huurbasis uit voor Vitesse, waar hij het verdienstelijk deed met tien treffers in dertig wedstrijden. Vervolgens werd de aanvaller verhuurd aan Southampton, waarvoor hij zesmaal scoorde. In de laatste twee seizoenen moest Broja het in dienst van Chelsea en Fulham vooral hebben van korte invalbeurtjes. Zijn inbreng bleef, mede door een blessure, dan ook beperkt tot twee schamele competitietreffers.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Italië

6 juni 2024, 18:29

Bondscoach Luciano Spalletti heeft een opvallende speler opgenomen in zijn EK-selectie. Het gaat om Nicolò Fagioli, die een groot deel van het afgelopen seizoen miste vanwege een gokschorsing. Ook is er een primeur voor Michael Folorunsho: hij wordt de eerste speler van Hellas Verona op een EK.

Serie A(lbanië)

Toch is Broja bij Albanië een van de grote namen. Andere spelers waarbij misschien nog een belletje gaat rinkelen zijn aanvoerder Berat Djimsiti van Atalanta, Elseid Hysaj van Lazio, Kristjan Asllani van Inter en Ernest Muci van Besiktas. Met Thomas Strakosha en Etrit Berisha kan bondscoach Sylvinho ook een beroep doen op twee keepers die hun strepen hebben verdiend in de Serie A.

Poule des doods

De voorselectie van bondscoach Sylvinho telde maar 27 spelers, wat betekent dat er maar één speler hoefde af te vallen. Simon Simoni was de ongelukkige, al reist hij wel mee af naar het basiskamp van de Albaniërs, in Dortmund. Daar speelt het op zaterdag 15 juni de eerste wedstrijd, tegen Italië. De andere tegenstanders zijn Kroatië en Spanje, waarmee je gerust kan stellen dat Albanië in de poule des doods zit.

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Spanje

7 juni 2024, 17:22

Spanje heeft de definitieve selectie voor het EK bekendgemaakt. Marco Asensio, die al ontbrak in de voorselectie, is er definitief niet bij. Ook drie spelers die bondscoach Luis de la Fuente in een oefenduel tegen Andorra voorafgaand aan het EK nog in de basis liet starten, reizen niet mee af naar Duitsland.

Definitieve selectie Albanië voor EK 2024

Keepers
1. Etrit Berisha (Empoli, ITA)
12. Elhan Kastrati (Cittadella, ITA)
23. Thomas Strakosha (Brentford, ENG)

Verdedigers
2. Iván Balliu (Rayo Vallecano, SPA)
3. Mario Mitaj (Lokomotiv Moskou, RUS)
4. Elseid Hysaj (Lazio, ITA)
5. Arlind Ajeti (CFR Cluj, ROE)
6. Berat Djimsiti (Atalanta, ITA)
13. Enea Mihaj (Famalicão, POR)
18. Ardian Ismajli (Empoli, ITA)
24. Marash Kumbulla (Sassuolo, ITA)
25. Naser Aliji (FC Voluntari, ROE)

Middenvelders:
8. Klaus Gjasula (Darmstadt, DUI)
10. Nedim Bajrami (Sassuolo, ITA)
14. Qazim Laçi (Sparta Praag, TSJ)
16. Medon Berisha (Lecce)
17. Ernest Muçi (Besiktas, TUR)
20. Ylber Ramadani (Lecce, ITA)
21. Kristjan Asllani (Inter, ITA)
22. Amir Abrashi (Zürich, ZWI)

Aanvallers
7. Rey Manaj (Sivasspor, TUR)
9. Jasir Asani (Gwangju FC, CHI)
11. Armando Broja (Chelsea, ENG)
15. Taulant Seferi (FC Baniyas, VAE)
19. Mirlind Daku (Rubin Kazan, RUS)
26. Arbër Hoxha (Dinamo Zagreb, KRO)

EK 2024 | Dit is de definitieve selectie van Kroatië

6 juni 2024, 14:35

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic heeft zijn selectie voor het EK voetbal bekendgemaakt. Ondanks het rampseizoen van Ajax selecteerde hij 'gewoon' Josip Sutalo en Borna Sosa, ook is er ruimte voor een Feyenoorder.

Mis niets van het EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Albanië en alle andere deelnemende landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.