Ian Maatsen opgeroepen als vervanger Frenkie de Jong voor EK
Ian Maatsen. © Getty Images

Ian Maatsen opgeroepen als vervanger Frenkie de Jong voor EK

08:35, 11-06-2024 / Laatste Update: 12:00, 11-06-2024

Ian Maatsen mag toch mee naar het EK. De linksback van Borussia Dortmund werd in eerste instantie gepasseerd door bondscoach Ronald Koeman, maar werd na de blessure van Frenkie de Jong alsnog opgeroepen.

Na de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland (4-0) werd bekend dat de middenvelder van Barcelona het EK niet zal halen. De Jong had wel de groepstraining van het Nederlands elftal hervat, maar zijn enkel bleek onvoldoende belastbaar om af te reizen naar Duitsland. "Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen. We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan, alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig", reageerde de hoofdrolspeler zelf op zijn absentie.

Zware domper voor Oranje: Frenkie de Jong mist EK voetbal

10 juni 2024, 22:53

Frenkie de Jong kan definitief niet mee naar het EK, dat bevestigt de KNVB enkele seconden na de 4-0 overwinning op IJsland. De middenvelder was constant hét gespreksonderwerp in aanloop naar het EK, maar blijkt onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure.

Sterk half seizoen Maatsen

Ian Maatsen werd in eerste instantie niet opgeroepen door bondscoach Koeman, toen hij de selectie bekendmaakte op 29 mei. Opvallend, vonden ze vooral in Duitsland, waar Maatsen sinds de winterstop voetbalde. De linksback speelde uitstekend bij Borussia Dortmund, met wie Maatsen de finale van de Champions League haalde.

Maatsen speelde 23 wedstrijden voor Borussia Dortmund, waarin hij drie keer scoorde en twee assists gaf. Onder trainer Edin Terzic speelde hij als linksback, maar kreeg hij ook de opdracht om het middenveld in te schuiven. Maatsen speelde voor Jong Oranje wel eens als middenvelder. "Het was leuk daar weer te staan, ik kon mij snel aanpassen. Het is natuurlijk niet helemaal nieuw voor mij", zei hij daarover tegen Sportnieuws.nl. Michael Reiziger, bondscoach van de Nederlandse beloftes, is er deze zomer ook bij als rechterhand van Ronald Koeman.

Mis niets van EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Oranje en andere landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.

Doe mee met ons EK-spel

Op zoek naar eeuwige roem met jouw sportteam? Speel dan direct mee met de Captains Poule van ons EK-spel en maak kans op een unieke prijs. Win je met jouw team deze competitie, dan volgen wij met Sportnieuws.nl een jaar lang de verrichtingen van jouw team.