International Dominique Janssen verlaat Wolfsburg en maakt mooie transfer
Dominique Janssen heeft een nieuwe club. © Getty Images

International Dominique Janssen verlaat Wolfsburg en maakt mooie transfer

16:17, 02-07-2024 / Laatste Update: 16:17, 02-07-2024

Dominique Janssen verlaat VfL Wolfsburg. De verdediger keert terug naar Engeland, waar ze de kleuren van Manchester United gaat verdedigen. De international tekent een meerjarig contract bij winnaar van de FA Cup.

Janssen speelde eerder al in Engeland voor Arsenal, tussen 2015 en 2019. Met de Gunners won ze de League Cup en de FA Cup. Daarna trok ze naar Wolfsburg, waar ze nog meer prijzen pakte: de 29-jarige Janssen mocht zich tweemaal kampioen van Duitsland noemen en sleepte drie keer de beker in de wacht. Nu tekent ze bij haar terugkeer aan de andere kant van de Noordzee een contract voor drie jaar, met een optie voor een extra seizoen.

Europees kampioen

De geboren Limburgse speelt al tien jaar in het Nederlands team en heeft 112 interlands achter haar naam staan. Ze won in 2017 het EK met Oranje en werd twee jaar later tweede op het WK in Frankrijk.

Manchester United eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Premier League. De huidige damestak van de club bestaat relatief kort, sinds 2018. Afgelopen seizoen werd met de FA Cup de eerste prijs op het hoogste niveau behaald.

Naamwissels

Janssen trouwde in 2018 met Brandon Bloodworth en nam toen ook zijn achternaam aan. Ze speelde eveneens haar wedstrijden met Bloodworth achterop haar shirt. Janssen deed dat tot het moment dat zij en haar partner de relatie verbraken, in 2020. Sindsdien speelt ze weer met Janssen op haar shirt.