John van 't Schip deelt update uit ziekenboeg Ajax: goed nieuws over Ahmetcan Kaplan en Steven Bergwijn
Steven Bergwijn © ProShots

John van 't Schip deelt update uit ziekenboeg Ajax: goed nieuws over Ahmetcan Kaplan en Steven Bergwijn

17:38, 15-03-2024 / Laatste Update: 16:00, 17-03-2024

John van 't Schip heeft een update gegeven over de geblesseerde spelers van Ajax. Zo zit Steven Bergwijn waarschijnlijk weer bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sparta aankomende zondag. De aanvoerder kampte lange tijd met een blessure.

In een interview gaf Van 't Schip een update over de aan zijn hamstring geblesseerde Bergwijn. "Als alles zo doorgaat, is hij er zondag hopelijk bij. Maar hij gaat sowieso geen negentig minuten spelen." Begin februari kwam Ajax met het nieuws dat Bergwijn wekenlang niet mee kon doen. In die periode won Ajax slechts twee van de in totaal negen gespeelde wedstrijden.

Ahmetcan Kaplan

In de wedstrijd van Aston Villa schrokken de Amsterdamse supporters zich ook rot door de blessure van Ahmetcan Kaplan. De verdediger, die de laatste weken uitblonk met goede wedstrijden, werd in de eerste helft van het duel met Villa gewisseld. De blessure is volgens Van 't Schip gelukkig niet zo ernstig. "Wat ik van de dokter begreep gaat het nu redelijk met hem. Er is een kans dat hij er zondag bij is. Josip Sutalo viel ook uit, dat moeten we even bekijken."

Steven Berghuis

Wie er waarschijnlijk nog niet bij is tegen Sparta, is Steven Berghuis. De middenvelder kampt al een tijdje met blessures en leek weer fit, maar in de trainingen voor het duel met Aston Villa ging hij weer door zijn rug. "De kans is wel klein dat Steven Berghuis erbij is tegen Sparta", was de conclusie van Van 't Schip op de clubwebsite.

Wat blijft er achterin over?

Dat de blessure van Kaplan meevalt, is een opsteker voor Ajax. Achterin is de spoeling dun. Devyne Rensch viel tegen Aston Villa ook geblesseerd uit, maar is sowieso geschorst na zijn rode kaart tegen FC Utrecht (2-0). Verder ontbreekt de ook al langer geblesseerde Gastón Ávila.

Dus heeft Van 't Schip naar alle waarschijnlijkheid alleen de beschikking over Kaplan, Jorrel Hato, Borna Sosa, Anton Gaaei en Jakov Medic. Bij Jong Ajax vielen ook nog eens verdedigers Olivier Aertssen en Ethan Butera weg. Wellicht dat Van 't Schip het eens met Silvano Vos probeert, al speelde hij vrijdag 72 minuten met de beloften.