Nederlands VAR-duo tijdens Roemenië - Oekraïne voor het eerst in actie op EK voetbal
Pol van Boekel komt op het EK voetbal voor het eerst in actie als VAR tijdens Roemenië - Oekraïne. ©Getty Images

Nederlands VAR-duo tijdens Roemenië - Oekraïne voor het eerst in actie op EK voetbal

19:10, 15-06-2024 / Laatste Update: 19:10, 15-06-2024

De UEFA heeft de eerste Nederlandse arbiters ingezet op het EK voetbal. Hoewel scheidsrechter Danny Makkelie nog altijd wacht op zijn eerste aanstelling, krijgen andere Nederlandse arbiters maandag 17 juni hun eerste werkdag op het EK in Duitsland.

De UEFA heeft Rob Dieperink en Pol van Boekel aangesteld als VAR-duo tijdens de wedstrijd Roemenië - Oekraïne. Die wedstrijd is maandag 17 juni om 15.00 uur. Zij gaan de Zweedse scheidsrechter Glenn Nyberg ondersteunen tijdens dat duel. Het is voor de Nederlanders de eerste wedstrijd dat ze in actie gaan komen.

Groep E

Roemenië en Oekraïne zitten in Groep E bij België en Slowakije. Bij de andere wedstrijd in die poule, België - Slowakije, is óók een Nederlandse arbiter actief. Serder Gözübüyük is daar de vierde official. Hij moet de Turkse scheids Halil Umut Meler ondersteunen.

Danny Makkelie

De enige Nederlandse scheidsrechter op dit EK voetbal, Danny Makkelie, wacht nog altijd op zijn eerste aanstelling. Bijna alle wedstrijden zijn al verdeeld, alleen Groep F heeft nog geen arbiters in de eerste speelronde. Portugal, Turkije, Tsjechië en Georgië spelen dinsdag 18 juni hun eerste wedstrijd. De aanstellingen voor die wedstrijden volgen dit weekend.

Geen Nederland, maar Danny Makkelie: scheidsrechter kiest voor zichzelf op EK

14 juni 2024, 20:45

Danny Makkelie is dit EK de enige Nederlandse scheidsrechter. Op het vorige eindtoernooi was ook Björn Kuipers nog van de partij en hij mocht zelfs de finale te fluiten. Als Makkelie in zijn voetsporen wil treden dan moet hij er op hopen dat het Nederlands elftal niet ver gaat komen. De scheidsrechter weet wel wat hij liever heeft.

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.