Peter Bosz boos over penaltymoment: 'Met name op de VAR'
Peter Bosz krijgt geel van Dennis Higler / Getty Images

Peter Bosz boos over penaltymoment: 'Met name op de VAR'

22:52, 24-01-2024 / Laatste Update: 07:14, 25-01-2024

Bij PSV voelen ze zich genaaid. De Eindhovenaren werden uitgeschakeld door Feyenoord (1-0 verlies) in het bekertoernooi. PSV voelt zich met name benadeeld over een niet gegeven strafschop voor hen.

Invaller Noa Lang werd onderuit gehaald door Mats Wieffer, die al geel had. Scheidsrechter Dennis Higler gaf geen penalty en VAR Clay Ruperti kwam niet op de lijn. Ongelooflijk, vond PSV-trainer Peter Bosz bij ESPN. "Ik ben ook boos, ja. Met name op de VAR. Kijk, dat de scheidsrechter het niet ziet, dat kan. Misschien is dit best moeilijk. Maar ik heb net de beelden gezien. Ja, zeg het zelf maar. Een penalty en ik denk ook een tweede gele kaart voor Wieffer. Hij raakt Noa vol op zijn voet."

Op de persconferentie ging Bosz verder: "Ik dacht dat het een strafschop was. Achteraf bleek ik daar gelijk in te krijgen. Hij had al geel en dan een strafschop... Dan kan ik me voorstellen dat de wedstrijd er anders uitziet. Ik weet niet wie deze man (VAR Ruperti, red.) was, maar hij had geen last van De Kuip hoeven hebben. Met name de snelheid waarmee het spel na dit moment doorging, heeft me verrast."

Eerste binnenlandse nederlaag

PSV gaat zich nu richten op de competitie en Champions League. In de Eredivisie staat het tien punten voor Feyenoord en in de achtste finales van het miljardenbal speelt het tegen Borussia Dortmund. Voor PSV was de eerste binnenlandse nederlaag sinds 24 januari 2023 (toen 1-0 tegen FC Emmen).