Topper PSV - AZ in het teken van overleden perschef Thijs Slegers: 'Willen 100.000 euro ophalen'
Thijs Slegers overleed in 2023 © Getty Images

Topper PSV - AZ in het teken van overleden perschef Thijs Slegers: 'Willen 100.000 euro ophalen'

12:52, 03-04-2024 / Laatste Update: 12:52, 03-04-2024

De Eredivisietopper tussen koploper PSV en AZ wordt komende zaterdag speciaal omgedoopt tot 'Thijswedstrijd'. Het duel staat in het teken van de vorig jaar overleden perschef Thijs Slegers. Rondom de wedstrijd wordt er door Supportersvereniging PSV geld ingezameld.

Slegers overleed vorig jaar aan de gevolgen van leukemie. De perschef van PSV werd slechts 46 jaar. In de laatste weken van zijn leven verwierf hij nog duizenden donoren voor Stichting Matchis en bloedbank Sanquin.

Om hem nogmaals te herdenken, wordt de topper met AZ zaterdag omgedoopt tot 'Thijswedstrijd'. Onder meer Frank Lammers doet tijdens de rust een oproep om geld te doneren. 'We willen minimaal 100.000 euro ophalen', laat Supportersvereniging PSV weten.

De ziekte van Slegers en zijn uiteindelijke overlijden maakte veel los in de voetbalwereld. Ook binnen PSV sloeg de dood van Slegers in als een bom. De selectie van de Eindhovenaren besloot om na het overlijden van de perschef zijn gezin financieel te steunen.

Bekend als journalist

Slegers werd bij het grote publiek al eerder bekend vanwege zijn werk als journalist van Voetbal International. In 2015 verliet hij na twintig jaar de journalistiek en ging hij als perschef aan de slag bij PSV. Vijf jaar later werd de Brabander getroffen door acute leukemie. Hij onderging een stamceltransplantatie, leek weer op te knappen, maar liep uiteindelijk een afstotingsziekte op als gevolg van de operaties.

Toen duidelijk werd dat Slegers zou overlijden, besloot hij zich in te zetten om zoveel mogelijk bloed- en stamceldonoren te melden. Slegers overleed op 27 maart 2023. Een paar dagen later namen duizenden PSV-supporters in het Philips Stadion afscheid van hem.