Prachtig: Spaans publiek eert Toni Kroos van Duitsland, die stopt na verloren kwartfinale
Toni Kroos © Getty Images

Prachtig: Spaans publiek eert Toni Kroos van Duitsland, die stopt na verloren kwartfinale

21:05, 05-07-2024 / Laatste Update: 21:56, 05-07-2024

Toni Kroos is na de verloren kwartfinale van Duitsland tegen Spanje per direct profvoetballer af. De 34-jarige spelverdeler kondigde voor het toernooi aan dat het zijn laatste kunstje zou worden.

Na het vorige EK stelde Kroos zich niet meer beschikbaar voor het Duitse team. In 2024 kwam hij daar op terug. Hij werd geselecteerd voor het EK in eigen land en was net zo invloedrijk op het middenveld als voorheen. De speler van Real Madrid zette de lijnen uit, vond de ruimtes en zorgde voor rust.

Spaans publiek eert Toni Kroos

Het Spaanse publiek in speelstad Stutgart was ook op de hoogte van het afscheid van Kroos. Ze vonden tussen het juichen voor Spanje door ook de tijd om een eerbetoon te geven aan Kroos. Een deel van het Duitse team kon de support wel waarderen en richtte zich met hun wandelingetje en geklap specifiek op een kant van het stadion met vooral Spaanse vlaggen.

Treurig

Tegen de Duitse zender ARD zei Kroos: "Het is treurig. We waren heel dicht bij het bereiken van de halve finales. De droom die we met z'n allen hadden is over. Over een paar dagen kunnen we misschien zeggen dat we een goed EK hebben gespeeld, maar momenteel overheerst de teleurstelling. We wilden graag nog even door op dit toernooi."

Hier zijn enkele foto's van Kroos in de laatste wedstrijd van de vijfvoudig Champions League-winnaar.

Tranen

De 34-jarige Kroos kwam na de nederlaag in de kwartfinales tegen Spanje uit op 114 interlands voor Duitsland. Hij debuteerde in maart 2010 in een oefeninterland tegen Argentinië.

Bondscoach Julian Nagelsmann toonde zich bij de ARD emotioneel. "Ik vecht tegen de tranen. Deze uitschakeling doet pijn. We hebben onverdiend verloren. Waarschijnlijk zal ik in mijn carrière geen toernooi in eigen land meer meemaken. We hebben een mooie symbiose gecreëerd met de fans en mensen weer voor de televisie gekregen, maar we hadden hier graag nog een week langer willen blijven."

Alles over het EK

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.