PSV'er Mario Götze ook boos op 'matchfixing-scheids' Felix Zwayer: 'Hij ziet het gewoon niet'
i

Getty Images

PSV'er Mario Götze ook boos op 'matchfixing-scheids' Felix Zwayer: 'Hij ziet het gewoon niet'

Eimert Pruis • 09:18, 10-12-2021 / Laatste Update: 08:35, 12-12-2023

Mario Götze had na de uitschakeling in de Europa League weinig goede woorden over voor zijn landgenoot Felix Zwayer. De middenvelder van PSV vond dat de scheidsrechter (die ooit in een matchfixingschandaal werd genoemd) een flink aandeel had in de 3-0-nederlaag tegen Real Sociedad, waardoor het doek voor de Eindhovenaren viel.

De Duitse spelmaker zag dat Zwayer voor rust een strafschop gaf en na de onderbreking Ibrahim Sangaré van het veld stuurde met een rode kaart. "Als je ziet hoe hij deze wedstrijd floot... Ik snap het gewoon niet. Daar kan ik onmogelijk blij mee zijn. We hebben enorm veel gele kaarten gekregen, terwijl zij dingen lieten zien wat niet hoort op een voetbalveld. Dat moet je gewoon zien en hij ziet het gewoon niet", zegt Götze.

"Als je ziet hoe hij de wedstrijd heeft gefloten, dan is dat gewoon niet goed." Toch was hij ook kritisch op het spel van zijn eigen ploeg. "In de laatste fase waren we niet doortastend, dat zullen we moeten verbeteren. De tegenstander was vandaag een stuk sterker. Dit is een enorme teleurstelling voor ons."

Zwayer als grensrechter betrokken bij matchfixing?

Het is niet de eerste keer deze week dat Zwayer onder vuur komt te liggen. Vorig weekend werd hij door Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham ook al beticht van slecht fluiten. De Engelsman haalde daarbij een eerdere matchfixing-zaak aan, waar Zwayer als grensrechter bij betrokken was.

De Duitser heeft een aandeel in die zaak altijd ontkend en eiste daarom dat Bellingham zijn woorden terugnam. De middenvelder kreeg van de Duitse bond een forse geldboete na zijn uitspraken.