Ronald Koeman ziet in Daley Blind geen optie voor het middenveld: 'Ik beslis'
Ronald Koeman. © Getty Images

Ronald Koeman ziet in Daley Blind geen optie voor het middenveld: 'Ik beslis'

16:01, 01-07-2024

Ronald Koeman heeft wat knopen door te hakken nadat Oranje met 3-2 van Oostenrijk verloor in de groepsfase van het EK voetbal. Toch wil de bondscoach van Nederland niet te veel veranderen in zijn opstelling tegen Roemenië.

Dat gaf hij vlak voor de persconferentie van maandag al aan bij de NOS. "Er gaat niet veel veranderen. Daar is ook geen reden voor. Natuurlijk was het niet goed, maar er is geen reden voor paniek."

Een optie op het middenveld zou ook Daley Blind kunnen zijn, vanwege zijn passing. Maar Koeman ziet dat anders: "Ik zie dat anders en ik beslis." Later op de persconferentie gaf de bondscoach wel aan dat de linksback van Girona 'een optie is voor meerdere posities'.

Koeman gaf nog wel aan - wat hij eerder ook al eens aangaf - dat er veel moest worden gewisseld op het middenveld, vanwege de vele afwezigen daar. Koeman kan op het EK niet beschikken over spelers als Frenkie de Jong, Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Quinten Timber.

Alles over EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.