Spaanse media fileren arbiter: 'PSG is de favoriet van de UEFA'
Ronald Araujo is niet blij met de arbiter na zijn rode kaart © Getty Images

Spaanse media fileren arbiter: 'PSG is de favoriet van de UEFA'

10:42, 17-04-2024 / Laatste Update: 10:43, 17-04-2024

FC Barcelona ging dinsdagavond in eigen huis onderuit tegen Paris Saint-Germain. Een vroege rode kaart deed de Spanjaarden de nek om. Mede daardoor richten de Spaanse media de pijlen op scheidsrechter István Kovács.

Bij Mundo Deportivo was de reactie op de wedstrijd niet mals. 'Er werd verdacht gefloten voor het favoriete team van de UEFA', zo schreef het Spaanse medium. Zo zou de rode kaart voor 'Ronald Araujo niet terecht zijn en had Barcelona een penalty moeten hebben na een overtreding op Ilkay Gündogan.

'Het Franse team, favoriet van de UEFA, werd geholpen door de arbitrage en kwam daardoor tot doelpunten van Ousmane Dembele, Vitihna en Kylian Mbappe. De voorzitter van PSG, Nasser Al-Khelaifi, is eigenlijk ook het echte hoofd van de Europese voetbalbond.'

Bij het Madrileense Marca waren ze iets gematigder over het optreden van de scheidsrechter. De overtreding van Araujo werd bestempeld als 'niet slim' en daarnaast vonden zij 'PSG sowieso beter, maar de rode kaart gaf wel de doorslag'.

Straf voor Super League

Bij Mundo Deportivo lieten ze er überhaupt geen gras over groeien. Met zes verschillende columns over de wedstrijd was er genoeg te vertellen. Die van Domènec Garcia springt eruit. Hij weet wel waarom het Barcelona niet mee zat tegen PSG. "De UEFA heeft Barcelona gestraft voor het flirten met de Super League", zo was zijn oordeel.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong stond in de basis bij Barcelona, maar kon het tij niet keren. 'Het zegt genoeg dat hij naar de kant wordt gehaald als Barcelona moet scoren. Hij werd ooit gehaald voor dit soort wedstrijden, maar laat ons al jaren wachten', zo schreef Mundo Deportivo, die hem een 1 gaven voor zijn optreden.