Trabzonspor reageert woedend na flinke straf vanwege rellen: 'Fuck je rechtvaardigheid!'
De rellen bij Trabzonspor - Fenerbahçe. © Getty Images

Trabzonspor reageert woedend na flinke straf vanwege rellen: 'Fuck je rechtvaardigheid!'

18:51, 03-04-2024 / Laatste Update: 19:05, 03-04-2024

Trabzonspor heeft woensdag woedend gereageerd op X, nadat het een straf opgelegd kreeg wegens de rellen tijdens de wedstrijd met Fenerbahçe. De club krijgt een boete en een toeschouwersverbod, maar was het daar absoluut niet mee eens.

"Fuck je rechtvaardigheid", schrijft de club in het Turks op X gericht aan de Turkse voetbalbond. "Sta op van je stoel en treed af!" De Turkse bond besloot woensdag dat Trabzonspor zes thuiswedstrijden in de Süper Lig zonder publiek moet spelen, en een boete moet betalen van zo'n 90.000 euro.

Trabzonspor-coach Egemen Korkmaz wordt ook nog individueel gestraft, hij mag één duel niet aanwezig in zowel de kleedkamer als de dug-out.

Het ging op 17 maart flink mis bij de Turkse wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe. Na de late winnende goal van de Belg Michy Batshuayi bestormden thuisfans het veld, met rellen tot gevolg. De Nederlander Jayden Oosterwolde deelde daarbij een kopschop uit.

Fenerbahçe overweegt vanwege het voorval om uit de Turkse competitie te stappen. De club kondigde een vergadering aan voor 2 april waarin de situatie besproken zou worden. De overweging om de club terug te trekken uit de Süper Lig stond daar op de agenda, maar dat besluit is nog een vergadering uitgesteld.