TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Slowakije - Roemenië
Roemenië speelt woensdag om 18.00 uur tegen Slowakije. Getty Images

TV-gids EK 2024: op deze zender kijk je naar Slowakije - Roemenië

03:00, 26-06-2024

Woensdagavond worden de allerlaatste groepswedstrijden gespeeld in Groep E en F. Slowakije neemt het op tegen Roemenië in de derde speelronde. Lees hier waar je moet inschakelen om het duel te zien.

Tijdens de laatste groepsronde worden de wedstrijden uit dezelfde poule tegelijkertijd gespeeld. Zo hebben teams niet het voordeel dat ze de uitslag van de concurrentie al weten. Op woensdagavond spelen de landen in zowel Groep E als Groep F de laatste wedstrijden.

Groep E

Om 18.00 uur speelt Groep E. Slowakije neemt het op tegen Roemenië en Oekraïne moet nog tegen België. Het is een bijzondere groep, want alle ploegen staan voorafgaand aan de derde speelronde op drie punten.

Dat betekent dat alles nog mogelijk is en dat die laatste groepswedstrijden dus voor iedereen bepalend zijn. Roemenië staat op dit moment ook in doelsaldo gelijk met België, maar op basis van gemaakte doelpunten staan de Roemenen er het beste voor.

De beste nummers drie: deze landen gaan naar de achtste finales EK 2024

27 juni 2024, 10:35

We naderen het einde van de groepsfase van het EK. Niet alleen de beste twee uit elke poule gaan door naar de knock-outfase, maar ook de vier beste nummers drie. Gelukkig voor het Nederlands elftal, want zij werden derde in Groep D. Check hieronder de stand van de nummers drie en welke landen doorgaan naar de achtste finales.

Zender Slowakije - Roemenië

Slowakije - Roemenië is woensdagavond te zien op NPO 2. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Tien minuten daarvoor begint de uitzending, inclusief opkomst en volksliederen.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.