Woedende fans verlaten stadion en missen comeback Engeland tegen Slowakije op EK
Engelse fans misten de twee doelpunten van hun land. © Getty Images & screenshot, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Woedende fans verlaten stadion en missen comeback Engeland tegen Slowakije op EK

23:55, 30-06-2024

Engeland ontsnapte zondag ternauwernood aan uitschakeling op het EK door een omhaal van Jude Bellingham in de 95e minuut. Harry Kane kopte Engeland vervolgens alsnog naar de kwartfinales, maar een aantal fans waren op dat moment al vertrokken en hebben daar niets van gezien.

Engeland speelde net als eerder dit toernooi wederom een matige wedstrijd tegen de Slowaken in de achtste finales en uitschakeling dreigde na de 0-1 van Ivan Schranz. De fans hadden hun spelers eerder in het duel al op een enorm fluitconcert getrakteerd en een aantal van hen had er geen enkel vertrouwen meer in.

Fans missen doelpunten

Zij besloten nog voor het laatste fluitsignaal om het stadion in Gelsenkirchen te verlaten en werden daar opgevangen door een verslaggever. "Wat vonden jullie van het spel?", vraagt hij de supporters. "Shite", reageren ze nogal duidelijk. Ook roepen ze om het vertrek van de Engelse bondscoach Gareth Southgate.

Helaas zijn er geen beelden van het moment waarop ze te horen krijgen dat Bellingham hun land alsnog op gelijke hoogte heeft geschoten. De speler van Real Madrid zorgde met een omhaal voor de 1-1 in de blessuretijd. Vervolgens maakte Kane in de eerste minuut van de verlenging het winnende doelpunt. Ook die zagen de weggelopen fans niet.

Zwitserland wacht

Toch zal de kritiek in Engeland er niet minder om worden. Na de bedroevende groepsduels was het ook tegen Slowakije niet best. In de kwartfinale zal het niveau omhoog moeten, want dan treft Engeland het verrassende Zwitserland. De Zwitsers schakelden zaterdag titelverdediger Italië uit. Het is de vraag of de weggelopen fans dan weer van de partij zijn.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen. Check verder ook alle standen, wedstrijden en selecties.