Nederlandse volleyballers moeten hopen op kans van 1 procent voor plaatsing Olympische Spelen
Bondscoach Roberto Piazza van de Nederlandse volleyballers. ©Pro Shots

Nederlandse volleyballers moeten hopen op kans van 1 procent voor plaatsing Olympische Spelen

13:39, 20-06-2024

De Nederlandse volleyballers hebben na een nieuwe nederlaag in de Nations League tegen Iran slechts nog een minimale kans om de Olympische Spelen te halen. Volgens de volleybalbond kan concurrent Servië in de resterende drie duels nog genoeg punten verspelen en Oranje nog genoeg punten pakken om de Serviërs voorbij te streven op de wereldranglijst.

"Die kans kan kleiner dan 1 procent zijn, maar hij is er nog wel", aldus een woordvoerder. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza verloor het duel met Iran in vijf sets: 25-22, 22-25, 25-21, 20-25, 15-10. Het als dertiende gerangschikte Oranje won de vorige drie ontmoetingen met mondiale nummer 15 Iran, dat deze Nations League-reeks pas één overwinning boekte.

Japan

Donderdag was het land wel te sterk voor Oranje. In de vierde set speelde Nederland nog sterk om er zo een vijfsetter uit te slepen, maar in die beslissende set nam Iran al snel een flinke voorsprong en stond die niet meer af. Japan is vrijdag de volgende tegenstander van Oranje.

'Fataal'

"Dit verlies is heel taai en erg balen", reageerde Oranje-international Silvester Meijs in het flashinterview. "We hadden volop kans om te winnen, maar we hebben het niet afgemaakt dus dat voelt niet goed. Einde vierde set werden allebei ploegen moe en dan moet je juist doorzetten, maar dat lukte niet in de vijfde set. Dat is ons fataal geworden."

2004 voor het laatst

De 'Lange Mannen' deden in 2004 voor het laatst mee aan de Olympische Spelen. De Nederlandse volleybalsters plaatsten zich vorige week al wel voor Parijs op basis van de wereldranglijst.