'BORA wil wielerwereld verbijsteren en praat met toprenners Wout van Aert en Remco Evenepoel'
Wout van Aert en Remco Evenepoel in de Ronde van Zwitserland © ANP

'BORA wil wielerwereld verbijsteren en praat met toprenners Wout van Aert en Remco Evenepoel'

17:23, 16-01-2024

BORA-Hansgrohe wil in 2025 voor een ware schok in de wielerwereld gaan zorgen. Nadat de Duitse ploeg eerder Primoz Roglic al weghaalde bij Visma | Lease A Bike, wil de ploegleiding nu ook Wout van Aert en Remco Evenepoel tot een overstap verleiden. Sterker nog, volgens het Duitse persbureau DPA is er al contact geweest.

Met beide Belgische toprenners zou er dus al gesproken zijn. Het gaat wel pas om een overstap voor 2025, aangezien beide renners dan dichter tegen het eind van hun contract aan zitten. Van Aert heeft nog een verbintenis tot 2026 bij Visma | Lease A Bike. Evenepoel staat nog tot 2027 onder contract bij zijn huidige team Soudal Quick-Step. Van Aert en Evenepoel worden gezien als twee van de beste renners van het huidige wielerpeloton. 

Red Bull

Niet te onderschatten is de invloed van Red Bull in het verhaal. Het enorme energydrink-concern heeft een meerderheidsaandeel in RD Pro Cycling en RD Beteiligungs gekregen. Dit zijn de 2 bedrijven die BORA-Hansgrohe leiden. Als de Oostenrijkse autoriteiten het plan goedkeuren, dan kan Red Bull investeren in de Duitse ploeg. Treft nou ook nog eens het toeval dat Van Aert al atleet is bij Red Bull en dus al een samenwerking heeft met het bedrijf.

Prijzenkast

Van Aert en Evenepoel zijn samen verantwoordelijk voor een enorme prijzenkast. Evenepoel won Luik-Bastenaken-Luik twee keer. Hij won de Vuelta en het wereldkampioenschap ook al eens. In de Giro is hij tweevoudig etappewinnaar en in de Vuelta zelfs vijfvoudig. Van Aert is negenvoudig etappewinnaar in de Tour de France. Ook won de Belg een sloot aan voorjaarsklassiekers en is hij actief in het veldrijden.