Goed nieuws: oud-wereldkampioen Peter Sagan mag na tweede hartoperatie weer op de fiets stappen
Peter Sagan laat weten dat het goed met hem gaat na zijn tweede hartoperatie© Getty Images

Goed nieuws: oud-wereldkampioen Peter Sagan mag na tweede hartoperatie weer op de fiets stappen

16:25, 03-04-2024 / Laatste Update: 17:52, 03-04-2024

Peter Sagan heeft op zijn sociale media van zich laten horen na zijn tweede hartoperatie. De Slowaak vertelt dat alles goed met hem gaat en dat hij weer mag fietsen van zijn doktoren.

Twee weken geleden ging Sagan voor de tweede keer onder het mes. In februari vorig jaar werden bij de Slowaak hartproblemen geconstateerd. Na de eerste operatie kwamen de hartritmestoornissen toch weer om de hoek kijken en moest er een tweede operatie aan te pas komen. Dit is goed gegaan, zo laat de renner weten.

Sagan stopte vorig jaar als wegwielrenner, maar rijdt nog wel mee op de mountainbike. Zijn grote doel is om dit jaar mee te doen aan de Olympische Spelen in Parijs.

Gigantische erelijst

De Slowaak is een van de meest gedecoreerde renners van de afgelopen vijftien jaar in het wielrennen. Zo werd Sagan drie jaar op rij wereldkampioen: in 2015, 2016 en 2017. Daarnast won hij met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix twee monumenten.

In Frankrijk is Sagan vaak op zijn best. De Slowaak won maar liefst twaalf Tour-etappes en reed zeven keer de groene trui naar Parijs toe. Dit jaar hoopt hij in Parijs geen trui, maar een gouden plak te winnen. Daarvoor zal Sagan zich op de mountainbike eerst nog wel moeten kwalificeren voor de Olympische Spelen.