Mathieu van der Poel casht enorm geldbedrag: dit betaalt wereldkampioen zichzelf uit
Mathieu van der Poel doet ook financieel goede zaken © Getty Images / Instagram Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel casht enorm geldbedrag: dit betaalt wereldkampioen zichzelf uit

12:53, 05-04-2024 / Laatste Update: 14:31, 05-04-2024

Het is kassa voor Mathieu van der Poel. De Nederlandse wereldkampioen wielrennen wint de laatste jaren de ene na de andere wedstrijd en vond het daarom tijd om zichzelf te belonen. Daarom keerde de 29-jarige zichzelf een enorm bedrag aan dividend uit.

Volgens Het Laatste Nieuws hield Van der Poel tussen 1 oktober 2022 en 30 september 2023 netto ongeveer 1,3 miljoen euro winst over. Het overgrote deel keerde hij aan zichzelf uit: volgens de Belgische krant gaat het om een bedrag van 1.286.983 euro. Daar kun je veel leuke dingen mee doen.

Salaris van vier miljoen

Zelfs zonder dividend kan Van der Poel trouwens een uitstekend leven leiden. De renner tekende vorige maand een nieuw contract en krijgt van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck volgens La Gazetta dello Sport elk jaar vier miljoen euro aan salaris. En daar komen zaken als persoonlijke contracten, zoals met fietsenmerk Canyon, en het prijzengeld nog bovenop. Zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen leverde Van der Poel bijvoorbeeld 20.000 euro op.

Als Van der Poel zondag als topfavoriet ook het wielermonument Parijs-Roubaix weet te winnen, dan staat hem ook een mooi geldbedrag te wachten.

Belasting betalen in België

Van der Poel is weliswaar een Nederlander, maar woont met zijn vriendin Roxanne Bertels in België. Daarom moet hij belasting betalen aan onze zuiderburen.

Over hoeveel geld hebben we het? Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om bijna een half miljoen euro: 470.614 euro, om precies te zijn.

Rondrijden in zijn Lamborghini

Zoals gezegd heeft Van der Poel veel persoonlijke sponsoren. Zo heeft hij ook een samenwerking met het peperdure automerk Lamborghini. Dat viel tijdens het crossseizoen in de winter op toen Van der Poel tot twee keer toe in een blitse auto arriveerde voor de wedstrijd. En wie de financiën van de veelwinnaar bekijkt, weet dat hij nog lang in zo'n dure auto kan rondrijden.