TV-gids: op deze zender zie je Parijs-Roubaix, met topfavoriet Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel was vorig jaar de beste in Parijs-Roubaix © Getty Images

TV-gids: op deze zender zie je Parijs-Roubaix, met topfavoriet Mathieu van der Poel

08:27, 06-04-2024 / Laatste Update: 08:27, 06-04-2024

Mathieu van der Poel staat aankomende zondag weer aan de start bij Parijs-Roubaix en hoopt net als vorig jaar weer als eerste over de finish te komen. Check hier op welke zender je zondag het monument kan volgen, evenals de koers van de vrouwen op zaterdag.

Na zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen mag het geen verrassing heten dat Mathieu van der Poel aankomend weekend ook weer de topfavoriet is bij Parijs-Roubaix. De Nederlandse wereldkampioen zag zijn Belgische rivaal Wout van Aert letterlijk en figuurlijk wegvallen en vriend Tadej Pogacar richt zich op de grote rondes dit jaar.

Dat betekent niet dat Van der Poel op zijn gemak over de kasseien zal gaan zondag. Met Mads Pedersen, Jonathan Milan, Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson en ploeggenoot Jasper Philipsen zijn er meer kapers op de kust.

Op welke zender is Parijs-Roubaix te zien?

Parijs-Roubaix is zondag op verschillende zenders te zien. Deze zenders beginnen ook met uitzenden op verschillende tijden. Zo begint Eurosport 1 om 10.30 uur met het uitzenden van de koers. Bij de NOS beginnen ze om 13.10 uur met de uitzending en VRT1 (Sporza) start twintig minuten later dan de Nederlandse collega's.

Parijs-Roubaix Femmes

Ook de vrouwelijke koers van Parijs-Roubaix, die voor de vierde keer gehouden wordt dit jaar, staat garant voor spanning. Met toppers als Marianne Vos, Lotte Kopecky en Lucinda Brand aan de start kan het haast niet anders dat het vuurwerk wordt op de Franse kasseistroken.

Parijs-Roubaix Femmes wordt een dag voor de mannen gereden, namelijk op zaterdag 6 april. Het monument is dan te zien vanaf 15.00 bij VRT1 (Sporza) en Eurosport 2. De NOS begint om 15.15 uur met de uitzending van de koers bij de vrouwen.