Oppermachtig FC Groningen vergroot degradatienood Cambuur

admin • 17:31, 07-02-2016 / Laatste Update: 11:39, 12-12-2023

Ook FC Groningen heeft SC Cambuur zondagmiddag nog eens genadeloos veroordeeld tot degradatievoetbal, al was de uiteindelijke 2-0 een zwakke afspiegeling van de werkelijke krachtsverhouding. Michael de Leeuw en Oussama Idrissi scoorden.

De thuisclub doet door de zege mee om Europees voetbal, de bezoekers uit Leeuwarden hebben nu nog maar één punt voorsprong op De Graafschap. De nood wordt hoog.

Puntje

Cambuur was niet naar de Euroborg gekomen voor een puntje. De Friese ploeg maakte een frisse indruk en begon vol goede moed. Dat optimisme maakte echter na tien minuten plaats voor hulpeloosheid. Eén flitsende aanval van Groningen volstond. Danny Hoesen vond met een subtiel passje Bryan Linssen. Deze dartelde om Wessel Dammers heen en bood De Leeuw een niet te missen kans.

Gevaarlijk

De Groningse aanvalsdrang kwam vaak over rechts en was altijd snel en gevaarlijk. De scheidende coach Erwin van de Looi maakte zich aan de kant vooral druk omdat zijn dominante team naliet het duel al voor rust te beslissen.

Kansen genoeg

Kansen kreeg Groningen genoeg. Hoesen slaagde er niet in zijn goede spel te bekronen, al was dat zeker ook de verdienste van doelman Leonard Nienhuis. Simon Tibbling zag een bekeken inzet net naast gaan. Cambuur liet het bij pogingen van Marvin Peersman en Sander van de Streek. Sergio Padt werd er in het Groningse doel niet warm of koud van.

Meevallertje

Verder was het elftal van Henk de Jong, die Kevin van Veen in de spits liet debuteren, vooral blij dat het bij rust nog geen heilloze missie was. Dat bleef zo tot een kwartier voor tijd; dankzij Nienhuis, de enige in Friese defensie met een voldoende. Hij hield de hoop op een meevallertje overeind, maar zwichtte uiteindelijk voor een welgemikte knal van invaller Idrissi.