Rafael Nadal zegt Indian Wells af, blessureleed blijft aanhouden
Rafael Nadal na afloop van het duel tegen Carlos Alcaraz tijdens The Netflix Slam © Getty Images

Rafael Nadal zegt Indian Wells af, blessureleed blijft aanhouden

16:34, 07-03-2024 / Laatste Update: 16:35, 07-03-2024

Rafael Nadal zou op de Indian Wells zijn rentree maken na langdurig blessureleed. Maar de Spanjaard heeft zijn officiële rentree moeten uitstellen. In Californië heeft hij het Masters-toernooi moeten verlaten zonder in actie te komen.

Nadal kwam afgelopen weekend nog in actie tegen landgenoot Carlos Alcaraz. Hij verloor in een door Netflix georganiseerd evenement van het Spaanse supertalent. Na afloop van de wedstrijd gaf Nadal aan dat zijn doel was om de Indian Wells zonder blessures door te komen, maar nu blijkt hij toch niet fit genoeg om deel te kunnen nemen.

'Ik baal van mijn afzegging'

De Spanjaard die al langere tijd kampt met blessures laat via X weten teleurgesteld te zijn dat hij Indians Wells moet afzeggen. "Iedereen weet hoe graag ik hier speel en hoeveel ik van deze plek hou", deelt Nadal.

De 22-voudig Grand Slam-winnaar geeft aan hard te hebben getraind, maar oordeelt dat hij nog niet klaar is om op topniveau te kunnen spelen. "Het was geen makkelijke beslissing, maar ik kan niet liegen tegen mezelf en tegen de duizenden fans. Ik zal jullie allemaal missen."

Aanhoudend blessureleed

Vanwege een heupblessure miste de 37-jarige Nadal vorig jaar al een groot gedeelte van het seizoen. Op het ATP-toernooi van Brisbane maakte hij na bijna een jaar afwezigheid zijn rentree. Toch moest hij de Australian Open een maand later afzeggen na een spierscheuring. Voor de Spanjaard is het te hopen dat hij in optimale vorm verkeert bij aanvang van Roland Garros. Eind mei gaat zijn meest succesvolle Grand Slam van start in Parijs.