Congo verrassende koploper door nieuwe stunt tegen Ivoorkust

AFP

admin • 19:51, 20-01-2017 / Laatste Update: 06:46, 05-01-2024

De voetballers van Congo zijn de verrassende koploper in groep C van de Afrika Cup. De Afrikanen stuntten vrijdagavond weer door gelijk te spelen tegen Ivoorkust: 2-2.

Afgelopen maandag won Congo al verrassend van het Marokko van Karim El Ahmadi. Tegen Ivoorkust kwamen de voetballers al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Kebano in de 10e minuut. Maar lang kon Congo niet genieten van die lekkere goal, want 16 minuten later was het Wilfried Bony die prikte: 1-1.

2 minuten later weer raak

En dat vond Congo maar niets. Het duurde welgeteld 120 seconden voor de volgende goal er alweer in lag. Dit keer was het Kabananga die de verrassende koploper op voorsprong zette in de 28e minuut: 1-2.

Toch kreeg Congo het niet voor elkaar om weer te winnen, want 20 minuten na rust zorgde de Ivoriaan Die voor de 2-2. Daarna gebeurde er eigenlijk weinig meer in Gabon. Alleen Salomon Kalou kwam nog in de ploeg.