Femke Bol heeft plan voor finale op EK: 'Misschien ga ik dan dood aan het einde'
Femke Bol na haar 400 meter horden in Rome / Getty Images

Femke Bol heeft plan voor finale op EK: 'Misschien ga ik dan dood aan het einde'

18:20, 10-06-2024 / Laatste Update: 18:20, 10-06-2024

Femke Bol was uiterst tevreden na de halve finale van de 400 meter horden op de EK atletiek. Zonder al te veel inspanning sprintte zij naar de eerste plek, wat haar logischerwijs een plekje voor de finale opleverde.

Die finale staat dinsdagavond op het programma in Rome. Bol wil keihard gaan in de finale. Na de race zei ze: "Ik hoop dat ik in de finale mijn beste tijd van het seizoen kan lopen. De omstandigheden zijn hier goed, daar wil ik gebruik van maken. En zoveel races op de 400 meter horden loop ik niet tot de Spelen, waarschijnlijk nog maar twee."

Zij heeft een speciaal plannetje bedacht voor de finale. "Mijn plan is om morgen een stukje harder te starten dan ik normaal doe. Misschien ga ik dan dood aan het einde, maar dan heb ik dat ook een keer gedaan. Alleen zeg ik dat wel vaker en lukt het niet altijd."

Concurrentie uit de Verenigde Staten

Bol is in Europa veruit de beste op de 400 meter horden. Op de Olympische Spelen lijkt Sydney McLaughlin-Levrone haar grootste uitdager. De Amerikaanse liep dit jaar al een stukje sneller dan Bol: 52,70 seconden om 53,07.

4x400 meter gemengde estafette

In Rome doet Bol enkel mee aan de 400 meter horden bij de individuele afstanden. Afgelopen vrijdag was zij al wel onderdeel van het Nederlandse team dat brons pakte op de 4x400 meter gemengde estafette. Zij vormde een ploeg met Lieke Klaver, Liemarvin Bonevacia en Isaya Klein Entink.

Na afloop was de ploeg niet zo tevreden. Bol zei daarover: "We zijn derde dus... We wilden goud. Nu hebben we brons. Ik denk dat we supersterk zijn, maar het is een estafette, er kan zoveel gebeuren. We mogen er trots op zijn, al denk ik dat we nu een beetje teleurgesteld zijn."