Italiaanse bondscoach jaagt dartssensatie Luke Littler stuipen op het lijf: 'Blij dat ik niet in zijn team zit'
Luciano Spalletti en Luke Littler. © Getty Images/PDC Darts, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Italiaanse bondscoach jaagt dartssensatie Luke Littler stuipen op het lijf: 'Blij dat ik niet in zijn team zit'

20:46, 13-06-2024 / Laatste Update: 20:47, 13-06-2024

Italië gaat de komende weken proberen om de Europese titel te prolongeren tijdens het EK in Duitsland. Om dat voor elkaar te krijgen zou bondscoach Luciano Spalletti een aantal huisregels hebben opgesteld. Dartssensatie Luke Littler reageert vol ongeloof daarop.

Littler, die vorige maand de Premier League won, is een grote voetbalfan. Op sociale media sneert de supporter van Manchester United regelmatig naar aartsrivaal Liverpool. Littler speelde zelfs een rol in de video voor de bekendmaking van de EK-selectie van Engeland.

Italiaanse bondscoach zorgt voor onbegrip

Littler lijkt op het podium voor niemand bang, maar via Instagram liet hij donderdag weten dat de Italiaanse bondscoach Spalletti toch wel voor problemen zou zorgen bij hem. Spalletti zou namelijk een aantal huisregels hebben opgesteld voor de selectie tijdens het EK in Duitsland.

De spelers van de titelverdediger mogen niet op de Playstation spelen, mogen 's nachts geen spelletjes spelen, geen koptelefoon dragen en ook is het verboden om de telefoon te gebruiken op de massagetafel.

Littler, die volgens meerdere collega's bijna constant op zijn telefoon zit, zag de regels ook voorbijkomen en kon zijn ogen niet geloven. "Blij dat ik niet in die selectie zit", reageerde de darter via Instagram.

© Instagram / Luke Littler

Littler niet geselecteerd

Ook in het darts staat er deze maand een landentoernooi op het programma. Eind juni spelen de darters namelijk de World Cup of Darts, maar Littler is daar niet van de partij. Voor Engeland zullen Luke Humphries en Michael Smith meedoen. Zij zijn de twee Engelsen die het hoogste staan op de wereldranglijst en dus moet Littler het toernooi aan zich voorbij laten gaan.

Alles over het EK voetbal

Bekijk op onze speciale EK-pagina al het laatste nieuws rond Oranje en alle andere deelnemende landen. Check verder ook alle selecties, groepsindelingen en de wedstrijden.