Rob Cross toont specialiteit: Voltage wint in halve finale Grand Slam of Darts van Stephen Bunting

19 november 2023

PDC Darts

Rob Cross is de tweede finalist van de Grand Slam of Darts. De specialist in halve finales van de PDC won een weinig spectaculaire pot van landgenoot Stephen Bunting: 16-13. Het wordt de 12e finale voor Cross, die er overigens maar 4 won.


Het ging lange tijd gelijk op, beide heren hielden elkaar in de tang. Cross pakte echter halverwege een dubbele break voorsprong: 11-7. Bunting kwam nog wel even in de nek hijgen, maar Voltage zette net op tijd weer aan. Met een mooie 127-finish vergrootte hij de marge naar 4. Dat was de definitieve nekslag, al kwam Bunting in de slotfase nog even dichterbij. Bij wedstrijdpijl 4 was het raak bij Cross.

0 uit 5 in halve finales
Daardoor verloor Bunting opnieuw een halve finale bij een televisietoernooi van de PDC. Hij is nu 0 uit 5 pogingen. Eerder bereikte hij al de halve eindstrijd bij het WK darts (2021), World Grand Prix (2014 en 2021) en UK Open (2015). Cross daarentegen is een stuk succesvoller: 10 uit 12.

Finale
Cross staat in de finale tegenover landgenoot Luke Humphries. Beide heren wonnen het toernooi nog nooit, dus er komt sowieso een nieuwe (Engelse) winnaar.