Dirk van Duijvenbode en Kevin Doets kunnen World Matchplay vergeten
Dirk van Duijvenbode. © Getty Images

Dirk van Duijvenbode en Kevin Doets kunnen World Matchplay vergeten

15:26, 03-07-2024 / Laatste Update: 19:56, 03-07-2024

Dirk van Duijvenbode mist voor het eerst sinds 2020 de World Matchplay. De Nederlandse darter kampte de afgelopen maanden met een schouderblessure, die hem door vroege uitschakelingen veel prijzengeld kostte. Bij Players Championship 13 en 14 kon Van Duijvenbode nog een ticket veiligstellen, maar dat lukte niet.

De missie voor Van Duijvenbode was duidelijk op woensdag bij PC14: de finale halen. Dat was de enige manier om zich nog te plaatsen voor de World Matchplay. Het doek viel voor hem echter al in de eerste ronde na een nederlaag tegen Dom Taylor. De boomlange Engelsman won met 6-3 van Van Duijvenbode, die een dag eerder al in de tweede ronde strandde.

Kevin Doets

Voor Kevin Doets waren de druiven nog zuurder. De Nederlander stond aan het begin van de week virtueel op een plek van de World Matchplay, maar na twee mindere dagen viel hij buiten de boot. Dinsdag verloor hij nipt van latere winnaar Ross Smith (6-5), een dag later ging hij kopje onder tegen de veteraan Steve Beaton. Met 6-2 kon Doets gaan zitten in de eerste ronde.

Players Championship 14

Michael van Gerwen doet niet mee aan het vloertoernooi in Milton Keynes. Er deden verder genoeg andere Nederlanders mee, onder wie Raymond van Barneveld en Wesley Plaisier, de finalist van dinsdag. En dat kunststukje herhaalde de darter zonder tourkaart op woensdag weer. Het resultaat was helaas voor hem hetzelfde: een nederlaag. Dit keer was Jonny Clayton te sterk.